Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Aangesloten bedrijven

Croon

Al meer dan 135 jaar is het bedrijf Croon Elektrotechniek niet meer weg te denken uit de top van de Nederlandse installatiebranche. We staan aan de basis van vele technologische ontwikkelingen. We zijn verantwoordelijk voor de complete elektrotechnische installaties in duizenden gebouwen, talloze schepen, vele industriële complexen en tienduizenden andere projecten in allerlei marktsectoren.

De Rotterdam, de Eramus Universiteit, Ahoy en Amazonica (Diergaarde Blijdorp) zijn de Rotterdamse projecten waar Croon aan heeft meegewerkt.

Hypercube

Hypercube is sinds 1 januari 2000 als adviesbureau actief in sport, openbaar vervoer en maatschappelijke kosten-baten analyses. Het Utrechtse kantoor is als geen ander in staat om de wisselwerking aan de oppervlakte te brengen tussen sportieve prestaties, aantrekkingskracht op het verzorgingsgebied, en de financiën. Daarom wordt Hypercube ingeschakeld bij de ontwikkeling van competitieformats, en was onder meer betrokken bij de Champions League, EK Voetbal, en Ere- en Eerste Divisie. Daarnaast is Hypercubes expertise essentieel voor haalbaarheidsanalyses bij nieuwe sportaccommodaties.

IOB

IOB is een onafhankelijk ingenieursbureau dat bijdraagt aan de bebouwde omgeving van morgen. Hierbij is geen opdrachtgever te groot en geen project te klein. Door vakmanschap uit te dragen, enthousiast en duidelijk te zijn moet IOB een toonaangevend ingenieursbureau zijn. Meespelen in het linkerrijtje van de eredivisie noemen we dat. Praktisch, betrokken en transparant zijn hierbij randvoorwaarden.

Voor projecten als ReddeKuip, het Theater te Spijkenisse, het zorgcomplex Hart van Groenewoud, de 800MW Centrale op de Maasvlakte, de standaard woningbouw met kopersopties voor diverse bouwers, stellen wij ons BIM model centraal en koppelen daaraan de verschillende disciplines als bouwtechniek, constructieadvies, installatieadvies en beheer&onderhoud. Het BIM model genereert het 3D model, waaraan we zoveel mogelijk data koppelen. Uiteindelijk genereert deze database zo de planning (4D), de hoeveelheden en begroting (5D), en de meerjarenonderhoudsplannen (6D). Zo kunnen we al virtueel bouwen. Tijdens de uitvoering kunnen alle partners de benodigde gegevens uit het model halen en weer terugplaatsen. IOB loopt in Nederland op kop als het gaat om BIM kennis en het werken hiermee bij complexe projecten die in uitvoering gaan.

Molenaar & Co

Molenaar & Co architecten, luidt onze naam. We hadden ook voor architecten en restauratoren kunnen kiezen want vanaf onze oprichting ontwerpen en restaureren we al, en met evenveel toewijding. Molenaar & Co architecten is in ruim 25 jaar geworden tot een Rotterdams bureau dat in dagbladen, vakbladen en architectuurgidsen wordt genoemd en geroemd.

Wezijn even trots op onze projecten die opgenomen zijn in de Architectuurgids Nederland als op onze restauraties van hoogtepunten van het Nieuwe Bouwen, zoals huis Sonneveld en huis Boevé of het Justus van Effencomplex in Rotterdam. Ze zijn vrucht van Joris Molenaar zijn kennis van en fascinatie voor het Nieuwe Bouwen zoals weergegeven in zijn recent verschenen monografie over Brinkman & Van der Vlugt. Prestigieus was onze opdracht tot renovatie van de kantoren van het gebouw waarvoor Le Corbusier ooit naar Nederland reisde: de Van Nelle fabriek in Rotterdam.

Een architect blikt doorgaans vooruit, terwijl een restaurator ook terugkijkt. Die twee gezichtspunten verenigen zich in onze projecten. Ook in onze nieuwbouwontwerpen is de zo rijke geschiedenis van de bouwkunst altijd herkenbaar gebleven. Bouwen is voortbouwen. Zoals elk mens een kind is van zijn tijd én van zijn ouders, zoeken wij in ons werk naar vloeiende lijnen die het verleden verbinden met de toekomst.

Niets is zo ouderwets als altijd modern te willen zijn.

Aangesloten personen

Adriaan Geuze

(1960) is landschapsarchitect, oprichter van West 8, een vooraanstaand ontwerpbureau voor stadsontwerp en landschapsarchitectuur. Hij is op de universiteit van Wageningen afgestudeerd. Nadat hij in 1990 de prestigieuze Prix-de-Rome won, vestigde hij met zijn bureau west 8 een enorme reputatie op internationaal niveau met zijn unieks aanpak voor planning en ontwerp van de stedelijke omgeving. Hij is een internationaal gerespecteerde hoogleraar Architectuur en Stadontwerpen en geeft vaak lezingen op universiteiten over de gehele wereld.

Alexander Zevenbergen

Alexander Zevenbergen (1974) is advocaat bij Heere Egeter advocaten in Rotterdam en richt zich met name op arbeidsrecht en op handelszaken. De ervaring van een kolkende en zinderende Kuip (in 1992) is een onuitwisbare en dat moet met ReddeKuip zo blijven.

Arie Krijgsman

Arie Krijgsman (1934) Oud-directeur van ABT en oud-deeltijd hoogleraar constructies,
faculteit Bouwkunde TU Delft. Fan van de Kuip sinds 1964, toen zijn afstudeerhoogleraar, Prof.Ir.J.H.van den Broek (opvolger van Brinkman en van der Vlugt) hem vroeg een dak te ontwerpen op de Kuip, met als hoogtepunten het constructief ontwerp voor de tribuneoverkapping in 1994 en het constructief ontwerp voor het plan Reddekuip in 2012. Als constructief ontwerper van ABT betrokken bij vele tot de verbeelding sprekende projecten, zoals Ahoy, Thialf, Gelredome en het voorontwerp voor de Erasmusbrug.

Daan verhoeven

Daan Verhoeven (1988) is een architect in opleiding. Momenteel is hij bezig met zijn master architecture aan de TU Delft. Naast een paar jaar werkervaring op het bureau Molenaar&Co architecten werkt hij ook aan een aantal eigen renovatie projecten. Bij ReddeKuip werkt Daan mee als ontwerper en tekenaar.

Errol Ooft

Errol is als directeur van ingenieursbureau IOB betrokken bij het maatschappelijk middenveld. Naast zijn werkzame leven is hij als actief bokser en oud voetballer veel te zien langs verschillende sportvelden. Reddekuip.nl draagt hij een warm hart toe omdat de kuip ook geïnitieerd is door het Rotterdamse bedrijfsleven. Zo’n icoon voor de stad mag niet verloren gaan. IOB heeft veel kennis over de kuip. Dit ingenieursbureau is betrokken bij het beheer en onderhoud van de kuip en de laatste uitbreidingen van de hospitality lounge.

Erwin Eekelaar

Erwin Eekelaar (1967) is entrepreneur, directeur / eigenaar van o.a. Netsetup B.V. een internationaal software huis gespecialiseerd in grote administratieve systemen (Health, Real estate, Automative, Supermarkets…). Het bedrijf is gevestigd in één van de Brinkman & v.d. Vlugt Villa’s te Rotterdam. Als Rotterdammer, Feyenoorder en moderne architectuurliefhebber, initiatiefnemer van Reddekuip. Erwin gelooft dat Feyenoord zijn thuisbasis niet mag verlaten. Met de Kuip 3.0 krijgt Feyenoord wederom het grootste, mooiste en modernste stadion van Nederland.

Joris Molenaar

Joris Molenaar (1956) is architect / directeur van Molenaar & Co architecten te Rotterdam, dat in 1985 is opgericht. Het bureau is gericht op binnenstedelijke vernieuwingsopgaven met een specialisatie op restauratie en herbestemming van cultureel erfgoed uit de twintigste eeuw. Joris Molenaar is kenner van de werken en historie van architectenbureau Brinkman & Van der Vlugt, waarover oktober 2012 een boek van zijn hand is verschenen. Hij restaureerde van dit bureau een drietal villa’s en herbestemde het fabriekskantoor van Van Nelle. Het duurzaam ontwikkelen van cultureel erfgoed door middel van slimme installaties en technieken staat hoog in het vaandel met als recent resultaat het Justuskwartier te Rotterdam Spangen met nul energiewinningen in een Rijksmonument. Naast zijn architectenpraktijk heeft Joris Molenaar deelgenomen aan diverse adviescolleges op gebied van welstand en monumentenzorg.

Michiel Holthinrichs

(1990) studeert Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft en is daarnaast al ruim twee jaar werkzaam bij Molenaar & Co architecten. Ook is werkt hij bij de afdeling voorlichting van Delft Bouwt, waar hij informeert over de aanleg van de spoortunnel. Een jaar geleden heeft hij samen met drie medestudenten Studio WEID opgericht, een bureau voor het initiëren van architectuur. De passie voor de bouwkunst is de oorzaak van zijn betrokkenheid bij Initiatiefgroep Red De Kuip.

Mick Eekhout

Mick Eekhout (1950) is directeur van Octatube, Rotterdamseweg in Delft, ervaren constructief ontwerper en gespecialiseerd in innovatieve gevels en daken van de architectuur. Ooit als architectuurstudent een overkapping van het Feyenoord stadion ontworpen. Heeft met zijn bedrijf beglazing van het Maasgebouw gerealiseerd. Werkt met zijn bedrijf veel op export. Heeft in Tunis ontwerp gemaakt van het Olympisch stadion. Momenteel betrokken bij handbalstadion Lusail in Qatar. Tevens sinds 1991 deeltijd hoogleraar Productontwikkeling aan de TU Delft.

Paul Groenendijk

Paul Groenendijk (1957) was na zijn studie Bouwkunde in Delft vooral actief als publicist over architectuur. Hij publiceerde onder andere de Architectuurgids Nederland, Scheepsarchitectuur, De Nederlandse architectuur in een notendop, De Zwarte Madonna, Thuis in Rotterdam en De Red Apple. Hij was beeldredacteur van Feyenoord Compleet en Stadion Feijenoord het origineel, was mede-samensteller van de tentoonstelling Feyenoord een beeld van een club in de Kunsthal in 1994 en 100 jaar Feyenoord in het Historisch Museum in 2008. In 2001 verscheen Het Lied van Feyenoord. In 2005 was hij de eerste winnaar van de quiz professor Feyenoord.

Robin van Holst

Bij ReddeKuip verzorgt Robin de communicatie via de website, e-mail en social media.

Vincent Ketting

is bij Ingenieursburo IOB verantwoordelijk voor de afdeling Bouwtechniek. Na zijn studie architectuur aan de Willem de Kooningacademie is hij werkzaam geweest bij 2 grote architectenburo’s als ontwerper en projectmanager. Als rasechte Rotterdammer ondersteunt hij het behoud van “de Kuip”. Verantwoordelijkheid voor grote Multi-disciplinaire projecten is zijn Core-business, te weten; De Rotterdamse Schouwburg , Tramremise RET, Jachtwerf Oceanco. Dol op kunst en architectuur én het behoud van cultureel erfgoed.

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

90 ms