Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

De Kuip is gered!

Vanuit alle geledingen van Feyenoord hebben we na de het advies van de verkenners ontzettend veel steunbetuigingen ontvangen. Daarvoor zijn we erg dankbaar en daarom hebben we deze verzameld en hieronder geplaatst.
Klik op een steunbetuiging/citaat om het volledige bericht te lezen.

Steunverklaring

Jeroen van Tets (Sport Knowhow XL)

Hun argumenten en kundig uitgewerkte ideeën – hoewel nog lang niet volmaakt – waren zeker niet amateuristisch te noemen. Sterker nog, zij zorgden er voor dat ook andere gegadigden gedwongen waren om nog eens heel scherp en creatief naar hun eigen plannen te kijken en deze verder aan te scherpen. Het Nieuwe Stadion van Volker Wessels (> € 350 miljoen) werd zodoende omgevormd tot een ‘superKuip’, die plotseling nog maar € 265 miljoen hoefde te kosten (!?). Ook de BAM zag haar kans schoon om hun eerdere plan voor sloop en nieuwbouw op de huidige plek om te vormen naar een ‘vernieuwbouw’-plan, dat nu uiteindelijk de voorkeur lijkt te hebben gekregen op basis van prijs (€ 196 miljoen), een paar kwalitatieve, technische aspecten en vooral veel ervaring. In ieder geval lijkt hun nieuwe plan inderdaad zeer gedegen in elkaar te steken.

De complimenten aan ‘Red de Kuip’ zijn niet meer dan terecht, niet alleen omdat ze tot de laatste twee gegadigden voor de bouwopdracht hoorden, maar vooral omdat zij ervoor hebben gezorgd dat er in Rotterdam en omstreken een breed geloof en draagvlak ontstond voor een mogelijke gezonde financiële toekomst voor Feyenoord, met behoud van grote delen van de huidige Kuip (die nog lang niet ‘metaalmoe’ bleek te zijn). Dat deze complete vernieuwing van het stadion bovendien gepaard kan gaan met een veel lagere investering en daardoor substantieel lagere financieringslasten met zich meebrengt, is een belangrijk gegeven waar zowel de verkenners, als nu ook de Feyenoord-bestuurders terecht gevoelig voor blijken te zijn.

Zij hebben zich direct goede verliezers getoond, door de FFC te feliciteren. Waarbij ze natuurlijk ook benadrukken dat hun belangrijkste doel in elk geval bereikt is. Ze hebben zich opnieuw constructief opgesteld en zouden als klankbord, of adviseur nog een zeer nuttige rol kunnen spelen bij het vervolgproces. Misschien dat de ingenieurs van BAM nog tot een paar laatste optimaliseringen kunnen komen dankzij bepaalde creatieve ideeën uit de plannen van Red de Kuip. Het zou Feyenoord sieren als zij hen daadwerkelijk zouden uitnodigen om aan tafel te blijven zitten, als prijs voor de morele winnaar.

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

31 ms