Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

De Kuip is gered!

Vanuit alle geledingen van Feyenoord hebben we na de het advies van de verkenners ontzettend veel steunbetuigingen ontvangen. Daarvoor zijn we erg dankbaar en daarom hebben we deze verzameld en hieronder geplaatst.
Klik op een steunbetuiging/citaat om het volledige bericht te lezen.

Steunverklaring

Mark Hoogstad (AD / Rotterdams Dagblad)

Red De Kuip morele winnaar van verhitte strijd op Zuid.

Ze kwamen, ze zagen, maar ze overwonnen niet. Toch verlieten de 'rebellen' van stichting Red De Kuip het strijdtoneel gisteren als de morele winnaars van de bij vlagen grimmige stadionstrijd in Rotterdam-Zuid.

Ze hebben hun doel immers bereikt, dwars tegen de stroom in: De Erkenning dat het wel degelijk mogelijk is om de oude vertrouwde Kuip (1937) te moderniseren, zonder daarbij de sportieve en financiële toekomst van Feyenoord te frustreren. Sterker: het winnende BAM-consortium dankt de gisteren gepresenteerde 'vernieuwbouwopdracht' vooral aan het doorzettingsvermogen van de vastbesloten initiatiefgroep, geformeerd rond de Rotterdamse architect Joris Molenaar, software-ondernemer Erwin Eekelaar en landschapsarchitect Adriaan Geuze.

Als Marc de Vreede verstandig is -en die indruk wekt de Bam-directeur Utiliteitsbouw wel- dan gaat hij snel op de koffie bij de pioneers, die zich gisteren uitermate sportieve verliezers toonden. Tien tegen één dat ze zijn vernieuwbouwplan verder weten te verfijnen.

Ook de Rotterdamse politiek raakte gaandeweg steeds meer onder de indruk. De afwijzing van Het Nieuwe Stadion, onder aanvoering van de aanstaande coalitiegenoten Leefbaar en D66 was daarvan het ultieme bewijs. Red De Kuip leerde de politiek nog wat: inventieve ideeën komen niet per definitie van bovenaf, maar steeds vaker van onderaf: de werkvloer.

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

33 ms