Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

De Kuip is gered!

Vanuit alle geledingen van Feyenoord hebben we na de het advies van de verkenners ontzettend veel steunbetuigingen ontvangen. Daarvoor zijn we erg dankbaar en daarom hebben we deze verzameld en hieronder geplaatst.
Klik op een steunbetuiging/citaat om het volledige bericht te lezen.

Steunverklaring

@WondermansLOU (Ed)

1 mei 2014: De dag dat De Kuip officieel gered is. Gisteren lekte al uit dat het BAM gegund zou worden om hun ontwerp te realiseren voor vernieuwbouw, maar om 11:30 werd het nieuws officieel naar buiten gebracht. Ik wil dan ook vanaf deze plaats BAM van harte feliciteren met de gunning van de opdracht. Het beste voor Feyenoord is altijd het uitgangspunt geweest in de opdracht van de verkenners en als BAM het gegund krijgt, dan is hun plan het beste. Gefeliciteerd en maak onze dromen waar in een hernieuwde Kuip.

Maar laat ik vooral ook de rol van Red De Kuip belichten in de hele gang van zaken tot besluitvorming. En voorop stellen dat wij hen ontzettend dankbaar moeten zijn dat zij het aangedurfd hebben om HNS aan de kaak te stellen. Dat De Kuip niet op was, behouden moest blijven en dat men met alternatieven op de proppen kwam. Het is algemeen bekend dat ik een groot voorstander ben/was van het ontwerp van Red De Kuip. Het is eigenlijk net als supporter zijn van Feyenoord: de kant van de underdog/slapende reus kiezen. Ik zal ook uitleggen waarom ik Red De Kuip zo’n warm hart heb toegedragen.

Ik heb het genoegen gehad om Erwin Eekelaar persoonlijk te ontmoeten. Dit was in de zomer van 2012 in een pand met uitzicht op De Kuip. Hij lichtte zijn initiatief toe, het waarom erachter en waarom De Kuip niet verloren mocht gaan. Wie de passie in zijn stem hoorde en de fonkelingen in zijn ogen zag, had geweten dat de liefde voor de club en De Kuip heel diep zit bij Erwin. En dus ook bij zijn team van Red De Kuip. Dat was nog in de periode dat Red De Kuip een beetje ‘underground’ was zogezegd. Niet veel later gingen zij op de barricade staan om een tegengeluid aan HNS te laten horen.

We weten allemaal welke kwalificaties Eric Gudde en Jan van Merwijk aan de plannen van Red De Kuip hingen. Amateuristisch, totaal niet relevant, geen kennis van zaken, niet in het belang van Feyenoord. Red De Kuip kreeg een hoop stront over zich heen die zijn weerga niet kende. Maar opgeven kwam niet in het woordenboek van RDK voor. En er kwam steeds meer sympathie voor RDK op gang, waar HNS terrein verloor. Sterker nog: HNS heeft nooit op terrein gestaan, dus kon het ook niets winnen. Het initiatief van Red De Kuip maakte zich steeds meer onsterfelijk, door op een fatsoenlijke manier de dialoog aan te gaan met Feyenoord en heel transparant de plannen op tafel te leggen WAT ze nou met onze Kuip van plan waren. Juist die twee aspecten ontbeerden Gudde en van Merwijk richting de achterban. Communicatief zo vaardig als een doodgeslagen mug en het fatsoen van een vak 410 pipo die vuurwerk op het veld gooit in De Kuip. Van niks aan de hand, naar alle hens aan dek voor Eric en Jan, want HNS brokkelde af. Zeker toen de gemeenteraad in Rotterdam de sloopkogel erop slingerde en HNS tot op de fundering afbrak.

Daarna is de trojka aan de slag gegaan. En werd Red De Kuip in staat gesteld om de plannen bij te schaven en het consortium uit te breiden met steeds meer kundigen. Hoe diep moet het in de zielen van Gudde en van Merwijk hebben gesneden dat uitgerekend Red De Kuip tot de laatste twee ontwerpen reikte? Ik hoop heel diep. Maar in Gudde en van Merwijk zit geen (Feyenoord)ziel en dus kom je in het vlees terecht. Net goed; 3x zo pijnlijk! De vieze propaganda spelletjes van VolkerWessels, de Telegraaf onder aanvoering van Marcel van der Kraan ten spijt; VolkerWessels verloor met HNS en verloor met hun SuperKuip. Even lekker Rotterdams: De TYFUS VOOR JE! En niet 1x, maar 2x. Prachtig!

Vanaf vandaag is BAM de aangewezen partij om De Kuip 3.0 te realiseren. En weet je wat het mooiste nog was vandaag? Dat de mensen van Red De Kuip hen van harte feliciteerden omdat ook HUN Kuip niet gesloopt werd en behouden blijft voor toekomstige generaties. Het deed me terugdenken naar de zomer van 2012 aan het gesprek met Erwin Eekelaar. De passie voor De Kuip en voor Feyenoord die hij uitstraalde was tekenend voor de koers van Red De Kuip de afgelopen twee jaar. Het belang van Feyenoord voorop gesteld. Dit in tegenstelling tot Gudde en van Merwijk die hun ego’s voorop stelden en de club ten prooi wilden laten vallen aan een corrupt vies politiek spel met een bouwfirma die maar wat graag steekpenningen uitdeelde in de vorm van snoepreisjes.

Laten we als Feyenoorders met zijn allen een diepe buiging uit respect voor Red De Kuip maken. Ondanks de nederlaag in de finale zijn zij de grondleggers geweest om bouwfirma’s als BAM te inspireren om tot een plan te komen dat het beste is voor Feyenoord. Dank jullie wel mensen. Diep respect voor jullie manier van handelen en diep respect voor jullie standvastigheid. BAM! De KUIP IS GERED!

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

33 ms