Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Weergave:

Ingezonden: Red de Klup!

datum: 05 - 07 - 13

Hieronder een ingezonden brief van Hans Fortuin. De meeste kennen Fortuin wellicht van zijn voormalige voorzitterschap van Sportclub Feyenoord of zijn huidige voorzitterschap (sinds 3 oktober 2011) van... Lees verder »

De Wedstrijd

datum: 02 - 07 - 13

College en directie willen overleven ondanks De Kuip 3.0

De afgelopen maanden vlogen de holle kreten ons om de oren: “Het stadion is aan het eind van zijn technische levensduur” (Van Merwijk... Lees verder »

Internationaal prestige

1. Wees eerlijk: geldt de vermeende 'onmisbaarheid' en 'urgentie' van Het Nieuwe Stadion daadwerkelijk voor de voetbalclub Feyenoord (die de laatste tijd opvallend... Lees verder »

De Kansen voor het stadionpark met De Kuip 3.0

Volgens burgemeester Aboutaleb is een 'Een nieuw stadion (...) onmisbaar voor Rotterdam.' Wie de gemeentelijke website van het Stadionpark leest... Lees verder »

Het afgelopen jaar heeft het FSV bestuur kennisgenomen van diverse stadionplannen. De Feyenoord-familie, bestaande uit de amateurtak Sportclub Feyenoord, Stadion Feijenoord N.V. en de Betaald Voetbal... Lees verder »

Een heldere uitleg over Bouwwerk Informatie Model, ofwel BIM.

Wat is BIM precies?

Een Bouwwerk Informatie Model ook bouw informatiemodel ofwel BIM is een informatiemodel dat gemaakt en gebruikt wordt bij... Lees verder »

Het onlangs door onze architect Joris Molenaar gerestaureerde Justus van Effenblok in Rotterdam Spangen heeft de Gulden Feniks gewonnen.

De belangrijke renovatieprijs is vanmiddag uitgereikt aan Woonstad... Lees verder »

De plannenmakers van het nieuwe stadion verwijten de tegenstanders nostalgie en emotie. Goed beschouwd worden er juist emotionele argumenten aangevoerd door de voorstanders van nieuwbouw. 'Een nieuw... Lees verder »

“De plannen zijn slecht voor Rotterdam, en slecht voor Feyenoord” Dat concludeert economisch wetenschapper Dr. Tsjalle van der Burg van de Universiteit Twente in zijn rapport ‘Een Analyse... Lees verder »

Feyenoord is dit jaar als derde geëindigd. Daarmee lijkt de strijd voor dit seizoen gestreden. Niets is minder waar. Misschien nog wel belangrijker is de besluitvorming over de toekomst van onze... Lees verder »

Ingezonden: Sterfhuisconstructie

datum: 27 - 04 - 13

Het moet een wrang moment geweest zijn voor de achterkleinzoon van M.H. van Hertzfeld, om woensdagavond langs de plaquette voor de oprichters van de Kuip – met daarop de naam van zijn overgrootvader... Lees verder »

Een gemeentegarantie van 165 miljoen euro voor de bouw van een nieuw stadion op Rotterdam-Zuid kan door Europa worden aangemerkt als verboden staatssteun, waarschuwde de Erasmus Universiteit dit weekeinde... Lees verder »

Beste volger,

Graag willen je jullie informeren dat het aanleveren van ons plan voor de second opinion enkele dagen later plaatsvindt.

De reden hiervoor is dat we tot vandaag met slechts met 1 van de 3... Lees verder »

Sloop van De Kuip?

datum: 03 - 04 - 13

De second opinion op gebied van exploitatie, marktonderzoek en financiering moet gaan uitwijzen of een vernieuwd Stadion Feijenoord, zoals geschetst door initiatiefgroep Red De Kuip, niet een gezonder... Lees verder »

1. Staat het werkelijk voor 100 procent vast dat een gerenoveerde of Nieuwe Kuip geen gemeenschapsgeld gaat kosten?

2. De alternatievelingen van Stichting ReddeKuip hebben berekend dat (hun) renovatie... Lees verder »

Naast een lekker zonnetje, is dit ook een van de voordelen van een stadion zonder dak.

Op het ticket-Office van stadion Feijenoord, alias De Kuip in Rotterdam Zuid, staat de slogan: Respect voor het verleden, vizier op de toekomst. Onder dit motto presenteerde Stichting Reddekuip 7 februari... Lees verder »

Na de Watersnoodramp van 1953 werden ook in het stadion van Feyenoord slachtoffers opgevangen. Koningin Juliana, ‘met zwaar bemodderde laarsjes’, bracht er een bezoek. Een ooggetuigeverslag... Lees verder »

Forse kritiek op Sportcampus

datum: 26 - 01 - 13

De vrees is dat een nieuw stadion en andere sportcomplexen te veel ruimte opslokken, waardoor de amateursport in de knel komt. De drie deelgemeenten op Zuid zetten grote vraagtekens bij het project,... Lees verder »

Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

59 ms