Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Steun voor Kuip-plan

datum: 30 - 08 - 12

AD Rotterdam - De politiek in Rotterdam en supporters van Feyenoord omarmen het Kuipplan van de initiatiefgroep ReddeKuip.nl. Deze week kwam een groep architecten en bouwkundigen met het voorstel de voetbaltempel op te knappen en uit te breiden tot 66.000 stoeltjes. "Dit moet serieus worden bekeken."

PvdA-fractievoorzitter Richard Moti benadrukt dat pas over een bijdrage van de stad Rotterdam aan een nieuwe Kuip kan worden gesproken, als het plan van ReddeKuip is onderzocht en doorgerekend.
"Dit idee is veel goedkoper. Daar is het in het verleden juist op stukgelopen. Het is bovendien een mooi voorstel, omdat de Kuip behouden blijft. Ik verwacht dat de Feyenoord- familie hier serieus naar kijkt. Ster- ker nog: dat is voor ons een voor- waarde."

Datzelfde vindt CDA-fractievoor- zitter Wubbo Tempel: "Dit plan is van harte welkom en moet meewe- gen. Zeker als het goedkoper uitpakt voor de gemeente. Dit komt voort uit de samenleving. Alleen daarom al ben ik erg enthousiast."
Op dit moment zijn Stadion Feijenoord en de club Feyenoord druk in de weer met drie opties voor een nieuwe Kuip: op Varkenoord en op de plek van of naast het stadion.

PATSTELLING

Volgens het raadslid Ronald Buijt van Leefbaar Rotterdam is er een patstelling: "Er zijn wel plannen, maar geen geld." Hij juicht de opzet van ReddeKuip.nl toe, zeker omdat het erg lijkt op een eerder plan uit de koker van Leefbaar zelf.
Buijt: "Dit komt aan de wens van iedereen tegemoet. Van de suppor- ters, de club en de gemeente. Met aanpassingen en een flinke modernisering kun je weer veel wedstrijden in huis halen. Het zou geweldig zijn als dit levensvatbaar is."

Initiatiefnemer Erwin Eekelaar van de ReddeKuip.nl is een dag na de presentatie van het plan over- donderd. "Het loopt storm en leeft enorm. Allemaal positieve reacties. Zo van: zie je nu wel, de Kuip kan toch blijven." Hij heeft al zeker 5000 handtekeningen binnen. "De web- site is gisteren 20.000 keer bezocht. We moesten van server veranderen."

De Rotterdamse GroenLinks- voorman Arno Bonte ziet winst: "Als het tegen lagere kosten kan, dan maak je daar heel veel mensen blij mee. De Kuip, uniek in de wereld, blijft bovendien behouden."

D66’er Jos Verveen zegt dat de Feyenoord-familie er verstandig aan zou doen om dit plan mee te nemen in de overweging. "Maar verder vind ik dat de politiek hier geen uit- spraak over moet doen. De Kuip-directie is aan zet, en daar zijn ze heel professioneel mee bezig."

Directeur Jan van Merwijk van de Kuip verbaast zich over de gang van zaken. Hij zegt dat er al eerder een soortgelijk renovatieplan op tafel heeft gelegen en dit als ‘te kostbaar’ werd bestempeld. "Het is duur en levert wat betreft de exploitatie weinig op. Het is allemaal al onderzocht, dus dit gaat ’m niet worden."

De plannen van de iniatiatiefgroep ReddeKuip.nl, die het stadion van Feyenoord een derde leven willen geven, zijn ook door de supporters van de Rotterdamse club met veel gejuich ontvangen.

"Een bom op Schiphol? Nou, dit is ook een aardig bommetje onder de al bestaande plannen. Hier zal niet iedereen blij mee zijn," zegt Ron Smit, voorzitter van de Feyenoord Supportersvereniging (FSV), die zegt te spreken namens 19.000 aan- hangers van de Kuipploeg.

"Hier moeten ze zeer serieus naar kijken," beklemtoont hij. "Echt alle opties openhouden om ons mooie huis te behouden." De Kuip is een symbool van de stad, zegt Smit. "Voor sommigen is het zelfs hun eerste of tweede huis, ook al komen ze er maar eens in de twee weken." De FSV-voorman is ingenomen met het feit dat het plan afkomstig is van Rotterdamse architecten en ondernemers. "Het zou echt dood- zonde zijn als de Kuip en Feyenoord hier aan voorbij gaan."

Bij Erwin Eekelaar, de initiatief- nemer van het reddingsplan, liep het gisteren storm. "Wij zijn echt overdonderd." De website van ReddeKuip.nl ging zondag online, maar moest dinsdag na zeker 10.000 bezoeken al van server wisselen. "Hij kon alle drukte niet meer aan." Eekelaar is verheugd over de stroom aan positieve reacties die het voorstel losmaakte. "Dat heeft ons echt verrast. Dat mensen zeiden: zie je wel, de Kuip kan wel blijven."

AFGEWIMPELD

De groep rond de ondernemer probeerde een jaar geleden contact te zoeken met Feyenoord, maar het plan werd terzijde geschoven. "We zijn afgewimpeld, maar gaan door. Dit is een club met professionele mensen. We stoppen pas als de Kuip echt gered is." De organisatie ReddeKuip zoekt opnieuw samenwerking. "We staan open voor serieus overleg, maar we willen geen zoethoudertjes." De website van de al bestaande actiegroep BehouddeKuip.nl, die eerder deze maand duizend petities binnen had, zegt geen moeite te hebben met het nieuwe club. "Concurrentie? Nee joh, hoe meer hoe beter," laat de site weten.

Bron en/of auteur: Ad (door Gert Ottink en Marcel Potters)

Wat vind je hier van?

Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_rdk/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 80

Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

2078 ms