Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Voorpagina Artikel Algemeen Dagblad Redactie Rotterdam

datum: 29 - 08 - 12

Vandaag opende het AD met een artikel in de krant. Ook staan we op de voorpagina van de site. Onder de 'lees verder' de samenvatting van de website.

De komst van een nieuwe Kuip in Rotterdam is niet nodig, vindt de initiatiefgroep ReddeKuip.nl. Een gezelschap met toonaangevende architecten, bouwkundigen en ondernemers komt met een nieuw plan, dat uitgaat van behoud van het monumentale stadion van Feyenoord. Het voorstel is volgens de groep 'vele malen goedkoper' dan nieuwbouw, die circa 300 miljoen euro zou vergen.

Dat meldt het AD.

Binnenkort kiezen Feyenoord en de Kuip uit twee bouwconsortia: BAM en VolkerWessels. Zij willen een nieuw stadion bouwen op sportpark Varkenoord of op de huidige plek van de Kuip.

ReddeKuip.nl, waarbij onder anderen de bekende landschapsarchitect Adriaan Geuze en zijn collega Joris Molenaar betrokken zijn, stelt dat het stadion uit 1937 een derde leven aankan. Met behulp van vijzeltechniek kan het dak worden opgetild, waarna een al vooraf gebouwde derde stadionring kan worden ingeschoven. De capaciteit gaat dan van 51.000 naar maximaal 66.000 stoelen. Ook het aantal business-ruimtes stijgt, van 40 naar 120 tot 240.

Bron en/of auteur: Ad (door Gert Ottink en Marcel Potters)

Wat vind je hier van?

Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_rdk/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 103

Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

2211 ms