Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Nieuwe stadion nog geen gelopen race

datum: 29 - 05 - 13

De vier Rotterdamse coalitiepartijen reageren terughoudend op het nieuws dat het stadsbestuur voor een nieuwe Kuip is. De partijen willen eerst de uitkomsten van externe onderzoeken afwachten. Vooral de PvdA en D66 houden de kaarten tegen de borst. Zowel raadslid Tom Harreman (PvdA) als Jos Verveen (D66) zeggen dat hun partijen nog niet overtuigd zijn van de noodzaak van een nieuw stadion.

Op dit moment buigen drie verschillende onderzoeksbureau's zich over de plannen. Zowel de haalbaarheid van nieuwbouw als de renovatievariant van actiegroep Red de Kuip worden onder de loep genomen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of het verwachte aantal bezoekers en concerten juist is ingeschat.

Garantstelling

Voor het bouwen van een nieuwe Kuip op Sportpark Varkenoord heeft Feyenoord de gemeente om een garantstelling van 165 miljoen euro gevraagd. Det betekent dat de gemeent het geld kwijt is als investeerders bijvoorbeeld failliet gaan of de inkomsten van Feyenoord tegenvallen.

D66 wijst er verder op dat de garantstelling ten koste gaat van andere investeringen: "Als je geld reserveert voor een nieuw stadion kan je bijvoorbeeld minder investeringen in de binnenstad", aldus Verveen.

Leefbaar: 'Gelukkig beslist de gemeenteraad'

Oppositiepartij Leefbaar Rotterdam vindt het een slechte zaak dat het college nu al een besluit neemt terwijl de externe onderzoeken nog niet zijn afgerond. "Maar gelukkig beslist uiteindelijk de gemeenteraad", aldus fractievoorzitter Ronald Schneider.

Bron en/of auteur: Rijnmond

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

60 ms