Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Vervat: RedDeKuip wellicht Plan B.

datum: 28 - 01 - 15

De zenuwslopende race naar een vernieuwde Kuip is bijna gelopen. En juist nu een deal met stadionbouwer BAM binnen handbereik lijkt, draagt projectdirecteur Hans Vervat het stokje over aan Van Well, Van Ierschot en v/d Vegt.

Hans Vervat is projectdirecteur af. Na 1000 uur onbetaalde arbeid van het lid van de Raad van Commissarissen van het stadion is het einde in zicht bij de slepende kwestie rond het stadion. ''Waar het nu nog om draait, is geld'', vertelt Vervat in het Rotterdams Dagblad.

''Dát kan het breekpunt zijn. Wat BAM nu moet doen, is zo dicht mogelijk uitkomen bij de 200 miljoen die aan het begin van de rit is afgesproken. Alleen met zwaarwegende argumenten mag daarvan worden afgeweken. Als de staalprijs bijvoorbeeld plotseling fors zal stijgen.''

Plan B

"Als het met BAM mislukt, zijn er andere oplossingen denkbaar. Dan kan Feyenoord zelf bestek en tekeningen maken en vervolgens het plan aanbesteden.
Een andere optie is dat we gaan praten met RedDeKuip. Ik was pas in Dubai bij het trainingskamp van Feyenoord. Daar staat een toren van 828 meter hoog, de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld" zegt Vervat. "Dat gebouw is gemaakt door Besix, die verbonden is aan RedDeKuip. Die jongens kunnen dus wel wat. Da's geen partij die je achter het behang moet plakken, waar je niks aan zou hebben."

Bron en/of auteur: AD / Rotterdams Dagblad (door Marcel Potters)

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

293 ms