Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

ReddeKuip komt in november met kant en klaar voorstel

datum: 27 - 09 - 13

Stichting Red de Kuip wil zijn verbouwingsplan voor het Feyenoord-stadion inzet maken van de gemeenteraadsverkiezingen. In november moet een kant en klaar voorstel op tafel liggen.

Red de Kuip zet hiermee het plan door om de monumentale voetbaltempel een nieuw leven geven, door er een derde ring op de plaatsen. Daardoor wordt de capaciteit verhoogd tot 60.000 stoeltjes. Er komt een grotere overkapping zodat iedereen droog zit.

Een consortium rond bouwgigant Besix wil de klus voor 120 miljoen euro klaren. Volgens commercieel manager Henk Post kan zomer 2014 al worden begonnen met het karwei. "In september 2016 zijn we dan klaar. Ruim bijtijds voor het EK van 2020."
In Red de Kuip Realisatie - zoals hij het noemt - komen er meer luxe mogelijkheden voor sponsors en andere geldschieters die Feyenoord een warm hart toedragen. De huidige aandeelhouders houden hun plekje, maar zal wel om een extra investering in het stadion worden gevraagd.

Post ziet hierin een oplossing voor de komende 15 à 20 jaar. "In die periode kan Feyenoord werken aan een nieuw icoon op Zuid. Nu is de Kuip absoluut nog niet afgeschreven en kan met relatief eenvoudige ingrepen beschikbaar blijven voor de toekomst."

Gezond
Red de Kuip schakelt ook adviesbureau Hypercube in, dat de plannen al tijdens het proces toetst. "We moeten weten hoeveel omzet er nodig is om de komende tien jaar gezond te kunnen draaien." zegt woordvoerder Erwin Eekelaar van Red de Kuip. Hypercube was eerder de adviseur van de gemeenteraad bij de ontwikkeling van stadionplannen.

In november zijn er presentaties bij de aandeelhouders, de club, het stadion én de supporters. Red de Kuip wil iedereen met een hart voor de club en het stadion met dezelfde egards behandelen. De stichting denkt maximaal 35 miljoen euro van de gemeente nodig te hebben.
Eekelaar zegt dat een verbouwde Kuip de begroting van Feyenoord met tientallen miljoenen op zal krikken. "We gaan in Nederland structureel in de top 3 spelen. En meedoen in Europa. Dat is ons primaire doel."

Bron en/of auteur: Rotterdams Dagblad (door Marcel Potters en Ton Voermans)

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

155 ms