Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

ReddeKuip presenteert eind 2013 voorstel modernisatie De Kuip

datum: 26 - 09 - 13

Het belang van Feyenoord staat voorop.

Afgelopen jaar hebben we aan de zijlijn gewerkt aan een alternatief stadionplan voor Feyenoord met behoud van De Kuip. Nu is er een nieuwe fase aangebroken. Na onze vakantie zijn wij gestart met een rondje langs de velden. Wij krijgen de laatste tijd ook veel vragen over hoe nu verder. Daarom willen we jullie graag informeren over de stand van zaken rond Stichting ReddeKuip.

Allereerst willen we benadrukken dat ReddeKuip nog steeds bestaat uit een groep professionals die onbetaald werkt aan de planvorming voor De Kuip 3.0. Het belang van Feyenoord staat voor ons voorop. We hebben een grote betrokkenheid bij Rotterdam en gaan uit van de kracht en kwaliteiten van De Kuip.

ReddeKuip bestaat niet uit alleen uit een groep van 30 personen. Het is een initiatief dat gesteund wordt door meer dan 20.000 mensen die de petitie hebben getekend. We willen echter meer partijen betrekken bij de plannen. De komende tijd zetten we dan ook in op overleg met supporters, aandeelhouders, de politiek, KNVB, de club, het stadion en alle andere betrokkenen.

Eind van dit jaar willen we vervolgens een compleet en gedragen eindplan voor modernisatie van De Kuip presenteren aan al deze betrokkenen waar uit blijkt dat:

  • Feyenoord er fors op vooruit gaat
  • Het de beste oplossing is voor de club voor de korte en middellange termijn
  • Het wellicht daarom ook de beste opstap is naar een nieuw iconisch stadion in de toekomst.

Ook het belang voor de omgeving en de stad nemen we daar uiteraard in mee.

We denken echter dat er naast de stichting meer nodig is om dit goed voor elkaar te krijgen. Dit is de reden dat wij, na hun eerdere steun, nu nadrukkelijker de samenwerking hebben gezocht met Besix. Dit is een internationaal gerenommeerd bouwbedrijf. In Rotterdam zijn zij onder andere betrokken bij de bouw van de Maastoren en de Rotterdam. Zij zijn in staat om de modernisatie van De Kuip daadwerkelijk binnen het gestelde budget te realiseren.

Daarnaast willen wij Hypercube inschakelen om mee te werken aan de sportieve en commerciële onderbouwing van de modernisatie. Zij waren eerder betrokken bij de second opinion van ons plan door de gemeente Rotterdam. Dit zorgt ervoor dat we transparant en objectief kunnen laten zien dat Feyenoord structureel kan meedoen in de top van Nederland door modernisatie van De Kuip.

Dit is en blijft onze overtuiging.

Stichting ReddeKuip

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

76 ms