Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Artikel AD Rotterdams Dagblad - Sof voor ReddeKuip.nl

datum: 26 - 09 - 12

Marcel Potters en Gert Onnink: Voorstanders 'behoud stadion' zetten strijd voort.

De oprichters van ReddeKuip.nl geven de strijd niet op, na een teleurstellend verlopen gesprek met de Kuip directie. Ze hopen de komende maanden verdere steun te verwerven voor hun droom om het huidige stadion een nieuw leven te geven.

Anderhalf uur zaten ze binnen, gisteren in het Maasgebouw, de mannen die de monumentale Kuip onder handen willen nemen. Derde ring er op, een flinke opknapbeurt, en het stadion kan weer vijftig jaar mee, luidt hun theorie.
De langverwachte ontmoeting met Kuip-baas Jan van Merwijk en algemeen directeur Eric Gudde van de club Feyenoord werd echter een sof, zo stelt Erwin Eekelaar van ReddeKuip.nl.

Ze vonden het vreemd dat we daar zaten, legt hij uit. Op géén van onze vragen kwam een antwoord. Hoe ze bij nieuwbouw van een stadion op Varkenoord de investering denken terug te verdienen, bijvoorbeeld. En of de KNVB hier werkelijk weer interlands wil gaan spelen. Niets.

Nog sterker, klinkt het, ook aan de vraag om in het stadion zélf onderzoek te doen, werd geen gehoor gegeven. Tenslotte bleef de wens om meer te weten te komen over het 'programma van eisen' onbeantwoord. Ik vraag me af waarom het niet wat transparanter kan, stelt Eekelaar.

Uitschuifbaar

De ‘Feyenoord-familie’ heeft recent gekozen voor een compleet nieuw stadion van het consortium VolkerWessels op het belendende sportpark Varkenoord. In 2016 moet worden begonnen met de bouw van het complex, dat 63.000 plekken gaat tellen en een uitschuifbaar dak heeft. De kosten worden geraamd op 300 miljoen euro.

VolkerWessels heeft voor Feyenoord, maar ook de gemeente de meest gunstige en minst risicovolle finaciële constructie gemaakt, stelde directeur Jan van Merwijk van Stadion Feijenoord drie weken geleden bij de presentatie van de plannen. Er wordt nu onderzocht of het model dat Feyenoord omarmt, ook financieel haalbaar is.

Het project van ReddeKuip.nl werd begin deze maand al terzijde geschoven door de Kuip-baas: "We kennen het plan ‘Red de Kuip’. We snappen dat de nostalgische waarde van het huidige stadion dergelijke reacties oplevert. Maar alle wensen die er zijn, zouden worden ingewilligd bij het verbouwen van de huidige Kuip, dan zullen de kosten veel hoger uitvallen dan bij nieuwbouw op Varkenoord. De Kuip redden is prima, maar uiteindelijk blijft er in dat plan weinig van over."

Zowel Leefbaar Rotterdam als de PvdA schaar zich wel achter het idee van ReddeKuip.nl en vindt dat dit ‘een serieuze kans’ verdient. Zeker omdat de kosten – 117 miljoen euro - lager lijken te zijn.De staat voelt er niets voor om garant te staan een eventuele lening.

Handtekeningen

Ondanks de tegenslag van gisteren, kondigt ReddeKuip.nl aan de strijd niet op te geven. We hebben inmiddels 14.000 handtekeningen verzameld. We gaan voor 30.000. En kijk eens naar al die spandoeken in het stadion. We geven de supporters die er anders over denken hiermee een stem.
De initiatiefnemers gaan hun 'vijzelvariant' - ze willen een ring optillen om de derde er tussen te schuiven - nu voorleggen aan projectontwikkelaars en bouwbedrijven. Ze hopen zo de basis voor hun ambitieuze voorstel te verbreden. We hopen dan wél een serieuze gesprekspartner te worden.

Bron en/of auteur: Ad (door Marcel Potters en Gert Onnink)

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

58 ms