Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Plan Red de Kuip rond

datum: 25 - 04 - 14

Red de Kuip heeft de financiering van zijn plan voor een vernieuwd stadion voor Feyenoord rond. Gisteren kreeg de stichting een toezegging van een grote geldschieter die voor 100 miljoen wil meedoen aan het project. Daarmee ligt de benodigde 209 miljoen euro op tafel.

Volgens woordvoerder Pieter Nieuwenhuis van Red de Kuip zit in dit budget 15 miljoen euro voor een nieuwe trainingsaccommodatie voor Feyenoord en een complex voor de jeugd en sportclub Feyenoord. Bovendien is in de begroting 5 miljoen euro voorzien voor 500 parkeerplaatsen in een garage van twee verdiepingen direct naast de Kuip. Op termijn zijn nog eens 3000 plekken in de Stadiondriehoek gepland.

'Mirakel'
'We hadden veertien dagen geleden nog een achterstand, maar hebben die nu weggewerkt,' zegt Nieuwenhuis. 'Dat is een mirakel, zeker in deze tijd. Nu moeten we nog de commissarissen en de directies van het stadion en de club overtuigen.'

Woensdagavond gaf Red de Kuip een presentatie aan de Vrienden van Feyenoord. Daar werden aan beide partijen volop kritische vragen gesteld, onder andere over de technische staat van de monumentale voetbaltempel.

Aandelen

Eerder deze week kwamen politici van de partijen die onderhandelen over een nieuw Rotterdams college van b en w langs bij Feyenoord. Leefbaar Rotterdam, CDA en D66 spraken over het verzoek om voor 35 miljoen euro aandelen te kopen in een vernieuwde Kuip. Ze vroegen onder meer om 'eensgezindheid' binnen de Feyenoord-familie als voorwaarde om eventueel financiële steun te geven.

Feyenoord krijgt na het weekeinde de berekeningen van KPMG en adviesbureau Fakton binnen. Daarna wordt de keuze bepaald voor BAM of Red de Kuip en wordt advies uitgebracht aan de overkoepelende stichting 1 Feyenoord. Die neemt vervolgens een besluit over welke optie wordt uitgevoerd.

Bron en/of auteur: Ad (door Marcel Potters)

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan om op de hoogte te blijven!

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

71 ms