Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Wethouder over Red De Kuip: "Veel kennis van zaken"

datum: 24 - 03 - 15

Wethouder Adriaan Visser (D66, sport) adviseert Feyenoord om op korte termijn een gesprek te voeren met de stichting Red de Kuip. Dat liet hij gisteren weten na een presentatie van de plannen van deze initiatiefgroep, die het Feyenoord-stadion wil verbouwen tot een 70.000 stoeltjes tellende voetbaltempel.

Visser noemde de bijeenkomst 'heel informatief'. ,,Ik kon merken dat ze al lang met dit plan bezig zijn en veel kennis van zaken hebben,'' aldus de wethouder, die later deze week met Feyenoord praat.

Red de Kuip hoopt in Rotterdam-Zuid een kans te krijgen, nadat 2 weken geleden bouwer BAM en Feyenoord de onderhandelingen over een vernieuwd Stadion Feijenoord staakten. De stichting heeft de plannen recent 'opgefrist' en kan een stadion mét schuifdak leveren voor maximaal 200 miljoen euro.

Positief
Woordvoerder Erwin Eekelaar was positief over het gesprek in het Rotterdamse stadhuis. ,,Ik heb het idee dat de gemeente enthousiast is. De wethouder vroeg of we er klaar voor zijn. Dat hebben we beaamd. Als het aan ons ligt, beginnen we volgende week maandag al.''

Bouwgigant Besix - partner van Red de Kuip - heeft volgens hem inmiddels een precies beeld van de hoeveelheid staal die nodig is bij de Kuip-klus, en kan zo exact bepalen wat het karwei moet gaan kosten. ,,Zo komen we op die 200 miljoen euro. Het voordeel voor de stad is bovendien dat alle investeringen die zijn gedaan voor het BAM-plan, ook bij ons kunnen worden doorgevoerd,'' legt hij uit.

Uitnodiging
Al eerder stelde de Vereniging Aandeelhouders Stadion Feijenoord (VASF), goed voor 43 procent van de aandelen, dat Feyenoord met Red de Kuip moet gaan praten. Ook binnen de raad van commissarissen van de Kuip is steun, net als in de Rotterdamse politiek. Leefbaar Rotterdam sprak vorige week zijn voorkeur uit voor dit initiatief.

Bron en/of auteur: AD / Rotterdams Dagblad (door Marcel Potters)

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

86 ms