Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Plannen HNS zijn riskant, slecht voor club en gemeente Rotterdam

datum: 22 - 05 - 13

“De plannen zijn slecht voor Rotterdam, en slecht voor Feyenoord” Dat concludeert economisch wetenschapper Dr. Tsjalle van der Burg van de Universiteit Twente in zijn rapport ‘Een Analyse van de plannen voor Het Nieuwe Stadion van Feyenoord” dat morgenochtend verschijnt.

En daar blijft het niet bij. Zo zegt Van der Burg verder “Er is gekozen voor een uiterst riskante financieringsconstructie, met bijzonder veel leningen in verhouding tot de (werkelijke) waarde van het stadion. Mede daardoor is een faillissement bepaald niet onwaarschijnlijk”.

De door directie gestelde vooruitgang van Feyenoord blijkt zelfs niet als het stadion volgens verwachting draait. Het zijn vooral de banken, financiers, bouwers en andere leveranciers die van Het Nieuwe Stadion profiteren. Als de ontwikkelingen minder gunstiger zijn dan het basisscenario, zijn de gevolgen voor club en gemeente zelfs nadelig.

In het rapport stelt de wetenschapper verder dat de gemeente meer dan 50% van het planrisico draagt zonder enige vorm van zeggenschap in de onderneming te krijgen. Van der Burg noemt het onwaarschijnlijk dat de Europese commissie deze financiering zal goedkeuren.

Over de structuur van de financiering heeft hij ook het nodige op te merken. Partijen met geld krijgen namelijk een voorkeurspositie bij de bouw of levering aan Het Nieuwe Stadion. Deze constructie heeft tot gevolg dat deze aannemers en andere leveranciers geen concurrentie hebben. Hierdoor moet het stadion voor dezelfde kwaliteit hogere prijzen betalen dan normaal. Tegen de gemeente en de supporters wordt gezegd dat er een stadion komt met een waarde van 327 miljoen euro, maar in werkelijkheid zal de waarde lager zijn.

Met het rapport “Een Analyse van de plannen voor Het Nieuwe Stadion van Feyenoord” analyseert Tsjalle van der Burg op wetenschappelijke maar begrijpelijke wijze de plannen van Het Nieuwe Stadion.

Op donderdag 23 mei om 7.00 uur wordt het volledige rapport uitgegeven op www.reddekuip.nl.

Update: De publicatie is te vinden op de volgende link:
http://reddekuip.nl/hns-analyse/

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

118 ms