Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

RedDeKuip staat klaar: "Maar bal ligt nog bij BAM"

datum: 21 - 11 - 14

Mocht BAM voor het einde van het jaar niet met Feyenoord en de stadionverkenners concrete plannen overeenkomen om bouwvergunningen aan te vragen met het oog op de verbouwing van de Kuip, dan staat RedDeKuip klaar om het stokje over te nemen.

Begin mei kwam BAM met zijn ontwerp als winnaar uit de bus van de ingediende plannen om de Kuip te ‘vernieuwbouwen’. Daarmee troefde BAM concurrenten RedDeKuip en VolkerWessels af, maar verkenner Hans Vervat gaf toen aan dat het een nipte overwinning betrof; een ‘close call’, in zijn eigen woorden. Vervolgens werden de onderhandelingen gestart tussen BAM en de verkenners over het rond krijgen van de financiering en het concretiseren van bouwplannen om aan alle FIFA-eisen te voldoen.

Vooraf spraken de verkenners de verwachting uit, dat in oktober 2014 de vergunningen voor de verbouwing aangevraagd zouden worden, maar daar kwam weinig van terecht. Inmiddels heeft de BAM een maand respijt gekregen om alsnog met een concreet bouwplan te komen, in Vervats ietwat omineuze woorden ‘uitstel van executie’.

Nu BAM in onderhandeling met de verkenners nog altijd niet tot een concreet bouwplan heeft kunnen komen, ontstaat er steeds meer twijfel of het ontwerp van BAM wel echt uitgevoerd kan worden. Mocht het spaak lopen, dan staat RedDeKuip, bij monde van woordvoerder Erwin Eekelaar, klaar om het gat te vullen dat BAM achter zou laten. Eerste doel van RedDeKuip wordt in dat geval het rond krijgen van de financiering en daarna het concretiseren van de bouwplannen.

RedDeKuip ziet de vertraging in de ‘vernieuwbouw’ met lede ogen aan en benadrukt dat het in het belang van Feyenoord is, dat er zo snel mogelijk geschakeld wordt, als de onderhandelingen tussen BAM en de verkenners daadwerkelijk vastlopen. Half december zal definitief duidelijk worden of dat echt het geval is.

Overigens is BAM vooralsnog niet de enige partij die tegen problemen aanloopt. Van Feyenoord wordt verwacht, dat de club een eigen vermogen van ten minste 85 miljoen euro opbouwt. En de Rotterdamse gemeenteraad heeft nog altijd geen standpunt ingenomen over participatie in het stadionproject. Daarnaast zijn er nog tal van infrastructurele uitdagingen, waarbij parkeergelegenheid een hoofdpijndossier vormt.

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

69 ms