Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Artikel AD Rotterdams Dagblad - Steun voor behoud Kuip

datum: 21 - 09 - 12

Marcel Potters en Gert Onnink - ‘Stadion is een van de pijlers onder Feyenoord’

Het plan om de huidige Kuip een tweede leven te geven, kan rekennen op brede steun in de Rotterdamse gemeenteraad. Ook de PvdA vindt dat het initiatief van ReddeKuip.nl hoge ogen gooit. ‘Daar moet je als stadiondirectie heel serieus naar kijken’.

De PvdA-fractie kreeg gisteren een uitgebreide presentatie van het project door de architecten Erwin Eekelaar en Adriaan Geuze.Dat gaat uit van een derde ring op de Kuip en een volledige modernisering, zodat het monumentale stadion weer zeker vijftig jaar vooruit kan.

“Een zeer enthousiaste club,” zei PvdA-raadslid Tom Harreman na afloop, “met een warm kloppend Feyenoord-hart. Het zijn zeker geen krabbelaars.”

Eerder liet Leefbaar Rottedam zich al positief uit over het werk van Eekelaar en de zijnen, waaraan bovendien een lager prijskaartje hangt san 300 miljoen euro, die nieuwbouw door VolkerWessels op het belendende Varkenoord moet kosten.

RISICO

PvdA’er Harreman benadrukt dat de stad er weinig trek in heeft om voor een fors deel van de investering voor een kersvers complex bij de Coen Moulijnweg garant te staan.”Dat risico eillen we niet lopen”.

Verder vraagt hij zich af of de tijd voor grootschallige projecten als een ‘icoon aan de Maas’ - ooit de meest gewenste variant – niet voorbij is. Hij ziet op het gebied van ruimtelijke ordening ‘een fors aantal voordelen’ aan de ideeën van ReddeKuip.nl. “We zitten dan niet met een lege Kuip, en houden op Varkenoord ruimte voor de amateursport.”

Ook onder Feyenoord-supporters leeft deze discussie volop. Afgelopen zaterdag bij de wedstrijd Feyenoord-PEC Zwolle (2-0) hingen er in het stadion vlaggen met teksten die ReddeKuip.nl ondersteunen. Op één daarvan prijkte ‘voor nog geen 300 miljoen, verkopen we het huis van Coen’.

Toch stelt voorzitter Ron Smit van de Feyenoord Supportersvereniging dat het voor het legioen nog geen uitgemaakte zaak is, de keuze tussen het nieuw stadion op Varkenoord of het plan van ReddeKuip.nl. “ We zitten er een beetje met een dubbel gevoel in. Een groot deel wil de huidige Kuip koste wat kost behouden, een ander deel voelt wel wat voor een nieuw stadion.

DEBATAVOND

Graag had de supportersclub alle betrokkenen aan het woord gelaten, tijdens een spciale debatavond. Maar al snel bleek dat alleen Erwin Eekelaar van ReddeKuip.nl bereid was aan zo’n happening mee te doen. Smit: “Heel erg jammer. Zeker richting supporters is dit een gemiste kans. Dit was de mogelijkheid om openheid en duidelijkheid te scheppen. We kijken nu hoe we de supporters op een andere manier kunnen laten informeren en meedenken over renovatie op nieuwbouw van het stadion.”

Dat nogal wat Feyenoordfans de oude Kuip een warm hart toedragen, kan hij goed begrijpen.”Die hebben historisch besef. Feyenoord heeft een aantal pijlers, zoals de supporters en de Kuip. Als je die fundering weghakt, dan raak je daar heel veel mensen mee. Daar moet je mee oppassen.”

Wat vind je hier van?

Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_rdk/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 80

Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

2511 ms