Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Nieuwsuur: RedDeKuip de enige serieuze kandidaat

datum: 19 - 04 - 15

Ze bestaan nog: liefhebbers die zich in hun hobby vastbijten, waarbij kosten noch moeite worden gespaard. Erwin Eekelaar, voorzitter van de stichting Red De Kuip, heeft sinds mei 2012 gemiddeld twee dagen per week besteed aan het behoud van en een opknapbeurt voor het stadion van voetbalclub Feyenoord. Maar zullen zijn plannen slagen?

Over nieuwbouw of verbouwing van De Kuip, volgens vriend en vijand een van de mooiste stadions van Nederland, wordt nu al ruim tien jaar overlegd, gediscussieerd en geruzied.

Plannen kwamen en belandden in de prullenbak, bouwers meldden zich aan de poort van het Maasgebouw en konden weer gaan. Giganten als VolkerWessels en BAM hebben hun tanden erop stuk gebeten. En nu is er nog maar een één serieuze gegadigde over: Red De Kuip, onder leiding van Erwin Eekelaar.

Oeverloos praten

Eekelaar, die ooit architect wilde worden, maar in de IT-sector belandde, is nu in gesprek met diverse partijen, waaronder de belangrijke directie van het stadion. En hij heeft de steun verworven van oud-burgemeester van Rotterdam Bram Peper.

Peper verbaast zich over het gebrek aan slagkracht van de diverse leden van de zogeheten Feyenoord-familie, die uitblinkt in oeverloos praten, maar ondanks het bekende eigen clublied maar weinig daadkracht vertoont. Aan dat laatste is volgens hem nu behoefte. Hij wijst in dat opzicht op de uitgewerkte plannen van Red De Kuip. De stichting zou al deze zomer een begin kunnen maken met de modernisering van het stadion.

Bekijk ook

Dromen van een vernieuwde Kuip

Plannen RedDeKuip

Bron en/of auteur: Nieuwsuur (door Nieuwsuur)

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

57 ms