Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

ELF voetbal: Red de Kuip verdient het om stadion Feyenoord te verbouwen

datum: 19 - 03 - 15

FEYENOORD krijgt nieuwe hulp aangeboden in haar strijd voor een (ver)nieuw(d) stadion. Bouwgigant Besix staat te popelen om De Kuip te verbouwen.

Commercieel manager Henk Post wil het stadion al volgende zomer onder handen nemen, om de voetbaltempel in twee jaar tijd klaar te maken voor de toekomst. "Als Feyenoord komt, dan kunnen we meteen gas geven", zegt hij in AD Sportwereld.

Red de Kuip
Besix is vorig jaar als bouwer aangewezen door stichting Red de Kuip, die al jaren op vrijwillige basis werkt aan een oplossing om het Feyenoord-stadion te moderniseren. Maar de groep, bestaande uit vele enthousiaste supporters, werd jarenlang vanwege andere belangen genegeerd door de directie van Feyenoord. Na het debacle rond BAM is Red de Kuip toch weer serieus in beeld gekomen.

Deze keer krijgt de groep ondersteuning vanuit de Rotterdamse gemeenteraad, eigenaren van het stadion en een aantal Kuip-commissarissen. Die vinden dat dit plan, dat als meest in het oog springend detail een derde ring heeft, nu een serieuze kans moet krijgen.

Volgende week spreekt wethouder Adriaan Visser (D66, sport) met Red de Kuip en zal hij zich uitgebreid laten informeren door de drijvende krachten achter dit voorstel. Ook hij noemt het 'verstandig' als Feyenoord eindelijk met de initiatiefnemers om de tafel gaat zitten.

Volgens Henk Post van Besix kan zijn team meteen aan de slag. "We hoeven niet vanaf nul te beginnen. Er ligt een kant-en-klaar voorstel, dat we alleen nog moeten finetunen. We doen dat met constructeur ABT en zijn in gesprek met Hollandia." Besix is geen onbekende speler in Rotterdam. De bouwgigant bouwde in de Maasstad al de woontorens New Orleans en Montevideo op de Wilhelminapier en de Maastoren een stukje verderop.

Rotterdamse kennis
Mocht Red de Kuip worden uitgenodigd, wil Post snel zaken doen. "We kunnen een stadion leveren voor maximaal 200 miljoen euro. Tenzij ze gouden kranen willen." Besix heeft diverse partners aan zich gebonden als hijs- en takelgigant Mammoet, ingenieursbureau IOB, Croon Elektrotechniek en architectenbureau Molenaar & co. "We willen volop Rotterdamse kennis en energie gebruiken. Dus werken met bedrijven uit de stad, en ook zo veel mogelijk Rotterdamse arbeid inschakelen."

Red de Kuip wil een stadion met 70.000 stoeltjes, 80 business-units en 7000 business-seats. Op het complex komt een 'hoogwaardig schuifdak' en eronder 100 parkeerplaatsen. Feyenoord zelf wordt daar ook beter van. De ontwikkelingskosten à 3 miljoen euro worden bij Feyenoord niet in rekening gebracht. Het plan voorziet ook in de aanpak van de omgeving. Aan alle kanten van het stadion moeten horeca en winkeltjes komen.

BAM-debacle
Feyenoord moet met haar verkenners op zoek naar een nieuwe partner na het debacle van BAM. De bouwgigant kreeg vorig jaar de opdracht van de vernieuwbouw van De Kuip toegewezen, maar hield zich keer op keer niet aan de afspreken. Zo bleef een ontwerp maanden uit en bleek een aantal cruciale zaken over het hoofd te zijn gezien. Drie weken geleden kwam ook aan het licht dat BAM het stadion niet voor het afgesproken bedrag kon bouwen.

Bron en/of auteur: Elfvoetbal (door Sander Berends)

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

94 ms