Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Artikel AD.nl - Supportersgroep: 'Metaalmoeheid van De Kuip onzin'

datum: 18 - 09 - 12

De strijd om de toekomst van Feyenoord-stadion De Kuip is losgebarsten. De directie van het stadion zet in op nieuwbouw van ongeveer 300 miljoen euro. Een 'reddingsgroep' van supporters wil het huidige stadion behouden en renoveren. Dat zou veel goedkoper zijn. 'We gaan het dak omhoog brengen en een derde ring bouwen voor 18 duizend extra toeschouwers', zegt Erwin Eekelaar zaterdagavond, voor de wedstrijd tussen Feyenoord en PEC Zwolle (2-0), namens de reddingsgroep tegen de Volkskrant.

Eekelaar en zijn 'reddingsgroep' van tien experts timmeren aan de weg om hun plan van renovatie te 'verkopen'. Bijna 10 duizend supporters hebben op de website reddekuip.nl een petitie ondertekend voor het plan. Eekelaar is it-specialist en werkt samen met onder meer een architect en een constructeur.

Renovatieplannen

Veel van het plan is te zien op de website. De reddingsgroep wil De Kuip centraal stellen in een park dat top- en amateursport verbindt. Door de derde ring kan de toeschouwerscapaciteit omhoog. Daarnaast kan het aantal skyboxen worden uitgebreid tot 120 of 240. De achterkanten van de tribunes, nu bedekt met plaatstaal, wil de groep open maken. 'Zodat je van de buitenkant de tribunes kunt zien en er licht doorheen schijnt. Dat is veel mooier', zegt Eekelaar tegen de Volkskrant. Een dak vinden hij en zijn collega's niet nodig. 'De Kuip hoeft geen luxe huiskamer te worden. Die heb ik thuis al.'

'Metaalmoeheid De Kuip is onzin'

Eekelaar en architect Joris Molenaar, die ook in de reddingsgroep zit, doen de geruchten over eventuele metaalmoeheid af als onzin. Eekelaar: 'Als je iets vaak genoeg herhaalt, gaan mensen het vanzelf geloven. De Kuip wordt maar 25 keer per jaar gebruikt, dus zo snel slijt het niet. Bovendien kun je staal gemakkelijk versterken.'

Gemeentepolitiek loopt warm
Leefbaar Rotterdam en de PvdA hebben inmiddels laten weten dat de renovatieplannen van Eekelaar en co serieus bekeken moet worden. Het zou goedkoper zijn dan nieuwbouw (tientallen miljoenen euro's), veel sneller gerealiseerd kunnen worden en de vraag wat te doen met de leegstaande Kuip is gelijk opgelost. Eekelaar gaat uit van een bedrag van 117 miljoen euro voor het realiseren van de renovatie.

Directeur stadion wil nieuwbouw

Jan van Merwijk, de directeur van het stadion, ziet niets in renovatie. Hij zet in op nieuwbouw naast het stadio, op Sportcomplex Varkenoord. Bouwconsortium VolkerWessels zou de opdracht moeten realiseren. De nieuwbouw, waarvan de tekeningen nog niet zijn vrijgegeven, zou in 2018 klaarmoeten zijn en kan vermoedelijk alleen worden gerealiseerd als de gemeente financieel garant staat. Dat ligt politiek gevoelig. De nieuwbouw zou zo'n 300 miljoen euro moeten gaan kosten.

Van Merwijk wil zaterdag niet reageren op vragen over de renovatieplannen van Eekelaar, al heeft hij zich na eerdere publiciteit over Red De Kuip bereid verklaard hun ideeën volgende week aan te horen.

Bron en/of auteur: Ad (door AD.nl)

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

92 ms