Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Gezocht: Boegbeeld

datum: 18 - 07 - 13

Feyenoord zoekt een boegbeeld, een club-ambassadeur, die de geesten rijp moet maken voor een nieuwe voetbaltempel of een vernieuwde Kuip. De eerste namen doen inmiddels de ronde.

Voorzitter van de Feyenoord Supportersvereniging Ron Smit noemt Van Hanegem als meest logische kandidaat. "Wat ik belangrijker vind, is dat er eerst een goed plan op tafel moet komen, en dat we gezamelen als één familie doen wat het beste is voor Feyenoord. Eerst alles op papier, en dan pas naar buiten."

Erwin Eekelaar van Reddekuip: "We moeten iemand hebben die onbesmet is, dat is niet zo makkelijk. Iemand met draagkracht, expertise, die de materie begrijpt. Een persoon met respect, die onbevangen is. Ik denk aan Wouter Bos of Ivo Opstelten. Waar wij aan hechten is dat het plan klopt, dan maakt het niet uit wie de kar trekt."

D66'er Jos Verveen noemt een boegbeeld 'van secundair belang'. "Een bekend gezicht kan wellicht deuren wat sneller openen, maar Feyenoord is zelf al een A-merk."

Maarten van de Donk (VVD): "Een ambassadeur is de boodschapper van het nieuws. De koning moet het zelf ook uitstralen. Wat Feyenoord nodig heeft, is iemand die de lokale weerstand kan opruimen en de eigen aanhang tevreden kan stellen. Jos van der Vegt zou een prima keuze zijn, maar ik denk eerder aan een oud-voetballer met rood-witte aderen, zoals Pierre van Hooijdonk of Giovanni van Bronckhorst. Die zijn onbesmet."

Kuip-aandeelhouder Joan Smal tenslotte: "Wie dat nieuwe boegbeeld moet zijn? Phoe! Weet je wie ik denk? Hans Vervat zelf."

Bron en/of auteur: Rdstad / Algemeen Dagblad (door Mark Hoogstad / Marcel Potters)

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

70 ms