Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Artikel AD Rotterdams Dagblad - ReddeKuip krijgt hulp ingenieurs

datum: 17 - 10 - 12

Het gerenommeerde ingenieursbureau IOB gaat iniatiefgroep ReddeKuip.nl helpen bij het uitwerken van het plan om het bestaande stadion in Rotterdam een nieuw leven te geven.

Het bedrijf, dat onder meer betrokken is bij de bouw van Rotterdam Centraal en de E.ON-centrale op de Maasvlakte, is ervan overtuigd dat de monumentale voetbaltempel op Zuid behouden kan blijven.

Het is de wens van een deel van het Feyenoord-legioen en verschillende politici in de gemeenteraad.

"Dat is tot dusver onvoldoende onderzocht," zegt directeur Errol Ooft. "We leven in een tijd waarin duurzaamheid hoog in het vaandel staat, we willen het oude zo veel mogelijk behouden. Met ReddeKuip heb ik sterk de indruk dat dit ook werkelijk mogelijk is met het stadion van Feyenoord."

Haalbaar

Als houder van twee business-seats in de Kuip én dus als Feyenoord-supporter, stort hij zich in dit avontuur. "Onze taak is om de constructie die de architecten van ReddeKuip hebben ontworpen door te rekenen. We kijken naar de brandveiligheid. En of het haalbaar is, ook met oog op de kosten. Daarbij is 100 miljoen euro ons richtgetal."

Behalve de mogelijkheden ziet hij er ook 'de lol van in'. "En voor de stad is het van belang dat dit plan veel minder overhoop haalt wat betrefd infrastructuur en in stedenbouwkundig opzicht. Het is toch veel mooier om de Kuip op zijn oude plek te laten staan dan op Varkenoord? De tramverbindingen liggen er al, misschien dat je een knooppuntje moet aanpassen."

Wie cultuurhistorisch gevoel heeft, zo is zijn visie, kiest voor het plan van ReddeKuip.nl. En wie weet zit er nog wel meer in het vat, zoals een geheel nieuw consortium met een groot bouwbedrijf, hoopt hij.

Beide partijen denken drie weken nodig te hebben om deze fase af te ronden, waarna gewerkt wordt aan de 'financiële paragraaf', ofwel de 'businesscase'.

Wat vind je hier van?

Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_rdk/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 111

Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

2067 ms