Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

FRL: Voor Feyenoord, van ons!

datum: 16 - 07 - 13

Nu het HNS-plan voor een nieuw stadion zeer terecht van de baan is, vragen veel mensen zich af: wat nu? Kreten als ‘stilstand is achteruitgang’ en ‘zonder nieuw stadion worden we middenmoot’ zien we om de haverklap op diverse fora verschijnen. Wij zien de beslissing van de gemeenteraad echter als een eye-opener voor het Maasgebouw. Zonder de supporters en open communicatie: geen draagvlak.

We hebben zelf ook binnen onze eigen groep verschillende meningen. Een compleet ander nieuwbouwplan met wel genoeg draagvlak onder de supporters? Een optimalisatie van een renovatievariant zoals Red de Kuip? Gefaseerde renovatie? Of toch helemaal niets doen?

Eigenlijk willen we allemaal hetzelfde: het beste voor Feyenoord, open communicatie vanuit de zogenaamde Feyenoord-familie en inspraak vanuit de supporters. Wat ons betreft beginnen we wat betreft de stadionplannen weer helemaal op nul. Onderzoeken we uitgebreid de mogelijkheden voor een zo optimaal mogelijke renovatie (desnoods in samenwerking met Red de Kuip) en vergelijken we dat vervolgens met (een aantal) andere plannen voor een nieuw stadion. Zo kunnen we eindelijk de eerlijke vergelijking tussen renovatie en nieuwbouw maken en draagvlak creëren voor de best blijkende optie.

Wij horen u denken. Dat gaat weer maanden zo niet jaren duren. Onze club raakt op achterstand bij de rest. Daarom willen wij de directie en RvC adviseren om in de tussentijd de accomodaties voor de sportclub en het trainingscomplex ‘gewoon’ door te zetten. Wij zijn van mening dat zo goed als iedereen achter deze plannen staat. De gemeenteraad heeft door het instemmen met de sportcampus al akkoord gegeven. Enkel de financiering van de accomodaties is komen te vervallen aangezien deze was meegenomen in het HNS-plan.

Graag willen we onze geheel vrijblijvende visie wat betreft de financiering van het trainingscomplex á 14 miljoen openlijk met de directie en RvC delen.

In het HNS-plan was 3 miljoen aan financiering meegenomen voortkomend uit huurkosten voor het trainingscomplex in de periode 2016-2018. Als Feyenoord nu de aankomende twee seizoenen diezelfde kosten reserveerd, kan dit bedrag volledig aangewend worden om het trainingscomplex te bouwen. Écht eigen vermogen dus.

In het HNS-plan was 1,5 miljoen aan fan equity meegenomen. Dat is een mooi woord voor: het geld wat de supporters inbrengen. Dit bedrag is in onze ogen realistisch om in 2 seizoenen bijeen te krijgen. Ook enkel voor het nieuwe trainingscomplex. Met een nieuwe grote actie op komst van Supporters steunen Feyenoord, de ideeën voor een fan wall en gepersonaliseerde stoelen (kan ook gewoon op het trainingscomplex) en een eventueel bijspringende FSV is deze 1,5 miljoen in 2 seizoenen haalbaar. Vergeet enkel niet de supporters bij het ontwerpproces te betrekken.

Naamgeving. In alle plannen komt dit naar voren en wordt bij de stadionplannen voor miljoenen per jaar begroot. Waarom zou je dit niet gewoon toepassen bij het trainingscomplex? De Kuip is een te sterke (bij)naam, maar dit complex bestaat nog enkel uit plannen. Stop meteen met de naam ‘Trainingscomplex op Hillesluis’, maar verbindt er een merknaam aan. Zeker de accomodatie waar de jeugd traint zal in trek zijn bij grote bedrijven. MVO, weet u wel. De invulling kan geheel naar eigen keus, maar wij bevelen een langetermijn contract aan vóór oplevering. Dan kan deze meegenomen worden in de financiering.

In het HNS-plan kwamen de Founders & Partners veelvuldig terug als de grote eigen vermogenverstrekkers in ruil voor exclusieve lange termijn leveringscontracten. In onze ogen is deze ‘contructie’ ook prima toepasbaar in deze situatie. Amstel en Pepsi voor het bier in de kantines, Eneco voor de stroom en uiteraard de uiteindelijke bouwer van het complex. We noemen uiteraard maar wat, maar zo stond het ook in het HNS-plan. Daarin stond ook dat er al veel intentieverklaringen waren getekend met partijen. Het lijkt ons een kleine stap om met diezelfde partijen te praten over het nieuwe trainingscomplex dat toch al onderdeel was van HNS.

Als laatste zou ook de sportclub in de financiering mee kunnen helpen. Het is immers ook een accomodatie voor de sportclub. De sportclub is één van de rijkste amateurverenigingen van Nederland en heeft daarnaast een meerderheid van de aandelen in handen van Stadion Feijenoord NV. Een redelijke bijdrage (desnoods door de gedeeltelijke verkoop van die aandelen) lijkt ons dan ook niet meer dan normaal.

Met bovenstaande aanbevelingen zijn wij er van overtuigd dat je op z’n minst dicht in de buurt van de 14 miljoen komt en dan heb je ook nog eens het volledige complex in eigen beheer. Scheelt ook meteen weer 1,6 miljoen per jaar aan huurkosten die in het HNS-plan aan HNS holding betaald zou moeten worden.

Wij denken graag mee. Voor Feyenoord, van ons!

Bron en/of auteur: Frl1908 (door FRL1908)

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

87 ms