Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Hugo Borst - Zomaar 23 vragen over De Kuip

datum: 16 - 02 - 13

1. Staat het werkelijk voor 100 procent vast dat een gerenoveerde of Nieuwe Kuip geen gemeenschapsgeld gaat kosten?

2. De alternatievelingen van Stichting ReddeKuip hebben berekend dat (hun) renovatie 117 miljoen kost, een Nieuwe Kuip een veelvoud van dat bedrag. Klopt het dat politiek allang vaststaat dat niet wordt gekozen voor renovatie, maar voor nieuwbouw?

3. Zo niet, waarom zegt de Rotterdamse wethouder Laan op de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord dan tegen RTV Rijnmond dat 'Rotterdam een nieuw stadion verdient'?

4. Waarom ging wethouder Laan trouwens wel naar de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord, maar liet ze de officiële presentatie van de plannen van Stichting Reddekuip aan zich voorbijgaan?

5. Is het niet vreemd om voor je weet hoe de nieuwbouwplannen eruit gaan zin en wat die allemaal gaan kosten, je voorkeur uit te spreken voor een Nieuwe Kuip?

6. Kunnen we in alle eerlijkheid vaststellen dat een nieuw stadion betekent dat De Kuip van 1937 verloren is? (Die kwijnt na een jaar of 30 weg, want geld voor onderhoud van een nutteloos monument is er niet.)

7. Past dit niet naadloos in de akelige traditie van de Rotterdamse gemeentepolitiek die meer kapot heeft gemaakt dan de Duitsers op 14 mei 1940 hebben gedaan?

8. Is de uitspraak van wethouder Laan die in het interview met RTV Rijnmond ijskoud beweerd dat 'de toekomst belangangrijker is dan het verleden' wéér zo'n bewijs van een pijnlijk gebrek aan historisch besef?

9. Waarom wekt stadiondirecteur Jan van Merwijk de schijn dat 'zijn' stadion gammel is? Uit het 7 jaar oude TNO-rapport blijkt dat De Kuip -mits keurig onderhouden- nog 50 jaar mee kan!

10. Er is wel achterstallig onderhoud. Waarom kon dat de laatste jaren zo oplopen? Komt dat de stadiondirecteur, die nadrukkelijk opteert voor nieuwbouw, soms goed uit?

11. Krijgt Jan van Merwijk als stadiondirecteur een schouderklopje of een bonus als bouwgigant VolkerWessels de opdracht daadwerkelijk krijgt?

12. Klopt het dat er een nieuwe vastgoedonderneming komt die een nieuw stadion zal uitbaten?

13. Zo ja, welke functie krijgt Jan van Merwijk dan in die onderneming? En mocht hij die krijgen, is er dan niet nu al sprake van belangenverstengeling? Of zoek ik nu spijkers op laag water?

14. Wordt de voetbalclub niet een beetje gekidnapt door VolkerWessels of zie ik dat helemaal verkeerd?

15. Wordt de voetbalclub Feyenoord wijzer van zo'n vastgoedonderneming of is de club slechts huurder? Verdient de voetbalclub mee aan congressen, popconcerten, etcetera?

16. Blijft het aantal popconcerten in een Nieuwe Kuip niet even schrijnend laag, simpelweg omdat Mojo aandelen heeft in het Gelredome?

17. De Kuip van 1937 is een echt voetbalstadion. Wie durft de garantie te geven dat een nieuwe multifionele Kuip dezelfde voetbalsfeer ademt? (Zie de vergaarbak De Arena, waar het niet meer naar stadion De Meer ruikt.)

18. Niet ondenkbaar in deze onzekere tijden: Wat nou als VolkerWessels failliet gaat of de kosten worden overschreden; wie gaat het afbouwen dan betalen? De gemeente Rotterdam?

19. De Kuip van 1937 de rug toekeren is een open zenuw in Rotterdam. Is het niet tijd dat een brede maatschappelijke discussie wordt gevoerd over een zo drastisch besluit?

20. Zullen we er drie avonden voor uittrekken, waarbij belanghebbenden en onafhankelijken met elkaar kunnen discussiëren: bouwkundigen, (oud-)politici, hoge ambtenaren, architecten, Feyenoord-supporters, aandeelhouders van De Kuip, bankiers?

21. Jan van Merwijk, Erik Gudde, Dick Wessels, wethouder Antoinette Laan: kan het een pietsie transparanter svp?

22. Ik begrijp dat de directie van het stadion afgelopen najaar een communicatiebureau heeft ingeschakeld om een Nieuwe Kuip goed te verkopen aan de buitenwacht. Wat kost zo'n communicatiebureau eigenlijk, betaalt de voetbalclub daaraan mee en waarom heb ik ondanks dit communicatiebureau veel prangende vragen?

23. Wie stelt mij gerust?

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

57 ms