Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Van Hanegem: Ik heb die Genee even opgebeld, die kletskous praat maar een eind rond

datum: 15 - 10 - 12

De vertoning van het Nederlands elftal tegen Andorra was naar mijn idee van een onthutsend en droevig niveau. Het valt de lezers misschien koud op het dak in alle warme bijval aan Oranje, maar ik stel het graag scherp, dat is goed voor onze voetballers. Ze hebben nu niks aan complimenten en die zijn bovendien niet op hun plaats. Tegen Andorra doe je het nooit goed, die speelden met elf man achter de bal en ze waren soms een beetje te hard, we kennen al die argumenten allemaal wel.

Maar tegen zo'n zwakke tegenstander moet je juist VOETBALLEN en dat staat hier niet voor niets met hoofdletters afgedrukt. Als de bondscoaches van weleer Johan Cruijff of mij tegen zo'n ploeg buiten het elftal lieten, baalden we, omdat we er wel genoegen in schiepen om zulke gasten helemaal naar huis te spelen. Spelen, ja, letterlijk spelen, liefst aan flarden.

Vrijdag was het zo ontzettend plichtmatig allemaal. Neem een voetballer als Nigel de Jong, die ik bewonder en van wie we weten dat hij van grote waarde is in een team dat sterker is dan de tegenstander. Niets van gezien. Hij kreeg de bal, kaatste die terug en schoof een metertje of drie, vier op. Het feit dat hij de bal kreeg, vond ik al raar. De eerste bal van achteruit moest naar Van der Vaart of zelfs Huntelaar. Je moet de tegenstander opzoeken in zijn laatste linie en daar voetballend het gevecht aan gaan. Huntelaar had welk record dan ook aan flarden kunnen schieten en koppen. Ik werd er gewoon kwaad van.

De rest van Europa gaat steeds aantrekkelijker voetballen, Spanje en Duitsland worden steeds leuker om naar te kijken en wij houden vier man achterin tegen Andorra. Tegen Andorra! Zo krijgt iedere tegenstander hoop tegen ons, dat is toch niet de bedoeling? Ik weet ook wel dat we ons waarschijnlijk kwalificeren voor het WK, dat is bij Van Gaal heus wel in goede handen, maar laten we ons alvast voorbereiden op Brazilië in 2014. Daar zullen we weer moeten laten zien hoe goed onze voetballers zijn. De basis daarvoor leg je in wedstrijden tegen Andorra en morgen tegen Roemenië. Laten we dat alsjeblieft niet vergeten met zijn allen.

Vorige week schreef Wilfred Genee hier over het feit dat ik in mijn vorige column had opgeroepen tot harder trainen in de eredivisie. Harder in twee opzichten; harder werken en harder zijn voor elkaar. Hij vroeg zich af hoe ik zo iets kon schrijven terwijl ik zelf nooit hard liet trainen en altijd als eerste weg was enzo. Ik heb deze kletskous eens even gebeld en netjes gevraagd waar hij al zijn meningen toch op baseert. Hij moet beter lezen, de feiten kennen en daarna de waarheid over mensen spreken. Het kletst op tv en helaas nu ook in columns maar een eind in het rond, het slaat allemaal nergens op. Ik heb hem gezegd dat ik vaak maar één keer per dag trainde bij AZ, Feyenoord en FC Utrecht, maar wél op een heel intensieve manier. Alles passend in het streven om naar vermogen in elke wedstrijd de tegenstander op te jagen en zelf het spel te maken. Van die tijd heb ik alle fysieke rapporten over mijn spelers bewaard, ze waren allemaal in een uitstekende conditie zolang ik verantwoordelijk was. Dus wat kletst die Genee hier eigenlijk?

Ik hoorde vrijdag ook de directeur betaald voetbal van de KNVB kletsen, de heer Bert van Oostveen. Hij zei dat de Kuip best gesloten kon worden en dat dat bijvoorbeeld in Londen met het oude Wembley ook gebeurd is. Die vergelijking gaat mank. Wembley was een nationaal stadion, de Kuip hoort bij Feyenoord. De Kuip is van de supporters van Feyenoord, die hebben daar veel gevoel bij. Alle echte Feyenoord-supporters willen het liefst dat Feyenoord in de Kuip blijft. Met die gevoelens moeten de mensen die beslissingen over een nieuw stadion gaan nemen rekening houden. Daar wilde ik graag even op wijzen, de gewone supporter moet je nooit uit het oog verliezen, op wat zij leuk vinden, is ons hele voetbal gebaseerd. Zo had ik niet het idee dat het publiek vrijdag tevreden naar huis ging na onze fijne winst op Andorra.

Bron en/of auteur: Ad (door Willem van Hanegem)

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

86 ms