Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Artikel Telegraaf - KNVB begint anti-Kuip campagne: 'Primitieve omstandigheden'

datum: 15 - 10 - 12

De KNVB maakt voor de wedstrijden van het Nederlands elftal tot nader order geen gebruik meer van De Kuip. Dat maakte de zichtbaar geïrriteerde directeur betaald voetbal Bert van Oostveen na het niemendalletje tegen Andorra (3-0) ondubbelzinnig duidelijk. „De Kuip was in het verleden de voetbaltempel van Nederland, heeft een schitterende historie, maar van sentiment alleen kun je niet leven. Het stadion is niet meer van deze tijd. Fans en sponsoren klagen, willen hier gewoon niet meer naar toe”, zegt Van Oostveen die zelfs niet uitsluit dat Rotterdam ook de bekerfinale zal kwijtraken.



Het duel met voetbaldreumes Andorra was wat betreft de KNVB-topman de druppel die de emmer deed overlopen. „Ik word er niet vrolijk van als ik mensen een uur in de rij zie staan voor een kroket of een heel groot deel van de fans met regenkapjes op zie zitten. En als het daadwerkelijk gaat regenen, worden ze drijfnat. De supporters van Oranje zijn de Amsterdam ArenA gewend of met hun clubs het Gelredome of de Euroborg. Zij weten dat zulke primitieve omstandigheden als in De Kuip anno 2012 niet meer nodig zijn. Dat is ook hetgeen zij aangeven in de tevredenheidonderzoeken, die we na elke interland houden.”

En dan is het gebrek aan comfort in het stadion nog maar één aspect. „De infrastructuur rondom De Kuip is verschrikkelijk. In de vrijdagspits is het haast ondoenlijk om er te komen. Je moet als voetbalbond niet willen dat je supporters twee tot drie uur in de file staan”, aldus Van Oostveen. „Zolang er niks verandert, hebben we geen andere keus dan onze fans andere, betere mogelijkheden te bieden.

Bron en/of auteur: Telegraaf

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

76 ms