Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Bij een nieuw stadion ga je zonder ziel verder

datum: 14 - 01 - 13

Marcel Labrie, 37 jaar, kunstenaar, Rotterdammer en Feyenoord supporter. Het zal menig Feyenoord fan die op internet actief is, niet zijn ontgaan. Marcel Labrie zet zich in voor behoudt van De Kuip. Dit is op verschillende Feyenoord supporterswebsites te zien geweest . Doormiddel van het maken van shirtjes, telefoonhoesjes en doeken waarop De Kuip geportretteerd staat probeert Marcel Labrie De Kuip een hart onder de riem te steken. Ik bezocht Marcel in zijn atelier om hem te vragen naar zijn drijfveer.

Wanneer kwam je voor het eerst in De Kuip?

Het klassieke verhaal dat veel Feyenoord supporters herkennen. Ik was een jaartje of 5/6 oud, aan de hand van mijn vader liep ik het stadion binnen. Compleet bedolven door de geweldige indruk die het stadion op mij achterliet. Ik zou niet meer precies weten welke wedstrijd het was, maar ik weet wel dat ik vanaf dat moment verkocht was!

Wat is jouw mooiste moment in De Kuip?

Dat is zonder de twijfel het goal van Pierre van Hooijdonk tegen PSV geweest, in de kwartfinale van de Uefa Cup. Ik ben ook bij de finale van de Uefa Cup geweest, maar daar stonden we voor. In de wedstrijd tegen PSV zag het er lange tijd naar uit dat we zouden gaan verliezen. Toen Pierre dat doelpunt maakten in de extra tijd, ontstond er een bizarre ontlading die ik nog nooit had meegemaakt. Het stadion ontplofte, prachtig.

Waarom ben jij voor het behoudt van De Kuip?

De Kuip is een heel bijzonder gebouw waar ontzettend veel historie in verscholen ligt. Op het moment dat je een stadion gaat verhuizen, blijft die mooie historie achter en ga je in mijn ogen zonder ziel verder.

Hoe ben jij erop gekomen om je kunst te gebruiken om die mening kracht bij te zetten?

Ik ben kunstenaar, voor mij is het super mooi om mijn liefde voor Feyenoord en kunst te combineren. Ik gebruik Feyenoord wel vaker in mijn kunst. Via mijn kunst probeer ik in dit geval mensen te attenderen op de schoonheid van De Kuip.

De directie van Feyenoord zegt: “Een nieuw stadion is nodig voor de sportieve toekomst van Feyenoord.” Hoe denk je daarover?

Daar hebben ze een punt. Ik denk namelijk dat er zeker het een en ander vernieuwd moet worden, maar dan aan De Kuip. Als een actiegroep als ReddeKuip kan aantonen dat de ambities voor een nieuw stadion ook verwezenlijkt kunnen worden in een renovatie van De Kuip, waarom zou je dan een nieuw stadion bouwen, terwijl je al een prachtig stadion hebt? De Kuip moet in mijn ogen betrokken worden bij de modernisatie. Dan denk je aan de toekomst en blijft de historie tegelijk behouden.

Wat denk je uiteindelijk te kunnen bereiken met je kunst?

Ik probeer mensen te prikkelen en ze bewust te maken dat De Kuip behouden moet blijven.

Bron en/of auteur: Welofgeennieuwekuip (door Kaj Gorgels)

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

643 ms