Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Reddekuip wil dolgraag met Feyenoord praten

datum: 13 - 07 - 13

Nu het nieuwe stadion voor Feyenoord in Rotterdam van de baan is, liggen er opeens weer kansen voor ReddeKuip; de actiegroep van supporters, architecten en bouwkundigen die het complex uit 1937 een derde leven wil geven. Erwin Eekelaar van ReddeKuip was gisteren op het stadhuis toen het college van burgemeester en wethouders het plan voor nieuw- bouw op Varkenoord introk. "We hebben weer een doelstelling gehaald, de rijdende trein is tot stilstand gebracht," aldus Eekelaar.

"Nu gaan we naar een volgende stap, we willen een plan dat goed is voor Rotterdam en voor Feyenoord." ReddeKuip dook bijna een jaar geleden op en doorkruiste de plannen van Feyenoord en de Kuip, die alleen een nieuw stadion wilden. Nu is de Rotterdamse club terug bij af. Eekelaar: "Als de rook is opgetrokken, willen we graag praten met Feyenoord, met Eric Gudde of Jan van Merwijk."

Eekelaar vindt dat zijn organisa tie, die aanvankelijk als een club amateurs werd weggezet, flink is gegroeid. "Het is een race tegen de klok geweest. Wij hebben intussen veel sympathie opgebouwd."

ReddeKuip wil het stadion renoveren. Dat zou kunnen voor een bedrag van tussen de 117 en 126 miljoen euro. "Uit contact met andere deskundigen hebben we veel informatie over eigen vermogen en gemeentegarantie opgedaan."

De voorzitter van Reddekuip zegt nu te hopen dat Feyenoord realiteitszin toont. "Het is terug naar de Kuip, op zoek naar een plan met draagvlak. ReddeKuip heeft een bouwer en financiering, maar we hebben ook Feyenoord nodig."

Het laatste overleg dateert van januari. "Daarna ging het alleen maar over Volker Wessels. Wij hebben wel een plan B. Een plan dat heus zo slecht niet is."

Bron en/of auteur: Rotterdams Dagblad (door Gert Onnink)

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

72 ms