Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Geen nieuw stadion, wel een stadionpark

datum: 13 - 07 - 13

Voorlopig geen nieuw Feyenoordstadion, maar de ontwikkeling van het stadionpark gaat door. hier is het volledige artikel te vinden.

Een opluchting, vindt Robin van Holst het terugtrekken van het voorstel, een van de initiatiefnemers van Red de Kuip.

“In ieder geval is het nieuwe stadion van de baan”, zegt hij. “Dat is toch een opluchting. Wel vind ik het jammer dat Feyenoord meteen weer lijkt in te zetten op plannen voor een nieuw stadion. Volgens mij zouden ze veel beter eerst eens met de supporters om de tafel kunnen gaan zitten en niet meteen wéér op die trein te stappen.”

“Zowel Feyenoord als ReddeKuip zijn het erover eens dat de club een stap vooruit kan en moet zetten, maar voorlopig kan dat prima in De Kuip.”, zegt Van Holst. “Wij hebben de renovatie dan ook altijd als plan B gezien en hebben hier tien maanden hard aan gewerkt. Het zou jammer zijn als Feyenoord echt weer direct aan de tekentafel gaat zitten.”

Toch heeft Van Holst een klein sprankje hoop. “We gaan eerst een weekje rust nemen, maar daarna gaan we onze plannen optimaliseren en opnieuw aan Feyenoord en de gemeente voorleggen”, zegt hij. “Wie weet dat er ergens bij het college en bij Feyenoord nog een lampje gaat branden. De noodzaak voor een nieuw stadion is er immers niet. Met een gerenoveerde Kuip kun je immers nog wel vijftig jaar vooruit. Dus je zou ook pas over dertig jaar eens aan een nieuw stadion kunnen gaan denken.”

Bron en/of auteur: Metronieuws (door Wilke Martens)

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

74 ms