Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Artikel AD Rotterdams Dagblad - Stadion-directeur noemt plan ReddeKuip complex maar wel uitvoerbaar.

datum: 12 - 12 - 12

De plannen van ReddeKuip.nl zijn door de directeur Jan van Merwijk van stadion Feijenoord in ontvangst genomen. Het idee om de bestaande Kuip een nieuw leven te geven door er een derde ring op te zetten is volgens hem ‘complex maar nu wel bouwkundig uitvoerbaar’. “We zullen het plan serieus bestuderen”.

Tot dusver was de Kuip-baas niet te spreken over de inspanningen van het ‘concurerende plan’ voor de door hem gewenste nieuwbouw op Varkenoord. De Feyenoord-familie heeft ingezet op een nieuw stadion-complex met schuifdak voor 63.000 bezoekers. ReddeKuip wil juist voortborduren op het monumentale stadion, en heeft een drastische uitbreiding voor ogen, met de bestaande constructies als basis.

Dat de ReddeKuip-optie technisch mogelijk wordt geacht, betekent niet dat die er ook werkelijk komt. “Dit past mooi tussen de varianten voor een grote en een kleine renovatie, die ook worden onderzocht. Vervolgens kijken we of zo’n stadion ook te exploiteren valt, en of er een financiering mogelijk is. Er moet een goede balans komen tussen de kosten, en wat het stadion uiteindelijk oplevert”.

Hij rekent de plannen nu verder door op basis van de eisen die Feyenoord aan de accommodatie stelt. Daarbij wordt wat inkomsten betreft behalve voetbal ook op onder meer concerten en andere grote bijeenkomsten en festivals gerekend. Verder komen er honderd business unit en 1500 parkeerplaatsen. De totale kosten van nieuwbouw liggen rond de 300 miljoen euro.

Erwin Eekelaar van de ReddeKuip blikte tevreden terug op de ontmoeting met Van Merwijk. “We hebben ons hele verhaal kunnen vertellen,” is zijn toelichting.

Hij onderstreept dat het plan van de actiegroep (kosten 117 miljoen euro) haalbaar is. “Er zijn twee bouwers in geinteresseerd. Verder komen wij met ruim 100.000 vierkante meter vloeroppervlakte uit in de buurt van de nieuwbouwplannen.” In het plan van ReddeKuip is ook een uitschuifbaar dak opgenomen, zodat de supporters op de parterretribune W, X, Y en Z droog zitten bij een regenbui.

Bron en/of auteur: Ad (door Gert Onnink en Marcel Potters)

Wat vind je hier van?

Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_rdk/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 80

Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

2823 ms