Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Dit jaar geen besluit over nieuwe Kuip

datum: 12 - 10 - 12

Het besluit over een nieuw stadion voor Feyenoord zal waarschijnlijk op zijn vroegst pas volgend jaar vallen. De Rotterdamse gemeenteraad wil dat eerst het renovatieplan van de groep Red de Kuip wordt uitgewerkt en onderzocht.

Dat bleek donderdagavond tijdens een raadsdebat. Wethouder Antoinette Laan gaat in gesprek met de stadiondirecteur Van Merwijk over de wens van de raad. Het uitwerken van de plannen kan naar verwachting twee tot drie maanden duren.

Van Merwijk heeft eerder aangegeven dat hij achter het plan blijft staan om een nieuw stadion neer te zetten. Hij heeft echter wel de steun van de gemeente Rotterdam nodig in de vorm van een garantstelling.

Zowel Feyenoord als de stadiondirectie willen dat er een nieuw stadion komt op sportpark Varkenoord, naast De Kuip. Uitvoering van dat plan van bouwbedrijf VolkerWessels is begroot op 300 miljoen euro. Het nieuwe stadion zou in 2018 klaar moeten zijn en dan plaats moeten bieden aan 63.000 mensen tegen 51.000 nu.

Leefbaar Rotterdam stelde donderdagavond in een motie dat de gemeente ervoor moet zorgen dat "de Feyenoordfamilie maximale medewerking verleent aan een doorrekening van de plannen van de initiatiefnemers van Red de Kuip". Die motie haalde het niet, omdat andere partijen vinden dat Feyenoord en de stadiondirectie zélf met overtuigende plannen moeten komen en dat niet de rol van de gemeente is.

Het initiatief 'Red de Kuip' komt van een groep ondernemers, architecten en bouwkundigen die geloven dat de huidige Kuip voor Rotterdam behouden kan worden. Feyenoord voerde een aantal gesprekken met de groep, maar maakte al snel duidelijk totaal geen heil te zien in het "amateuristische en onuitvoerbare plan".

Van Merwijk zei eerder dat de gemeente in principe geen cent hoeft bij te dragen. Wel wil hij dat de gemeente garant staat, zodat banken de financiering aandurven. De Rotterdamse raad wil eerst alle cijfers duidelijk op een rij hebben en pas dan beslissen of de financiële risico's die daar bij komen kijken aanvaardbaar zijn.

Bron en/of auteur: Rijnmond (door Rijnmond)

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

293 ms