Volg ons op:|follow us at:

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Artikel AD Rotterdams Dagblad - Bam maakt geen kans meer met zijn stadionplan

datum: 12 - 10 - 12

Het consortium rond bouwbedrijf BAM maakt geen kans om alsnog de bouw van een nieuw stadion voor Feyenoord in de wacht te slepen. Dat zegt Jan van Merwijk, directeur van de Kuip.

Binnenkort is er een 'toelichtend gesprek' tussen beide partijen, maar dat zal niets veranderen aan het feit dat concurrent VolkersWessels de opdracht voor een toekomstige voetbaltempel op Varkenoord heeft gekregen. Bam wil Van Merwijk alsnog op andere gedachten brengen "Omdat we ervan overtuigd zijn dat we het beste plan hebben," zegt Marc de Vreede, directielid van BAM. De Kuipbaas roept het bedrijf een 'waardig verliezer te zijn', "We hebben de plannen objectief bekeken, de spelregels stonden zwart op wit. En getoetst aan de maatstaven die we vooraf hadden besproken."

Theoretische kans

Hij benadrukt verder dat BAM 'theoretisch' nog een kans heeft om zijn plan -sloop en nieuwbouw van de Kuip- uit te voeren. "Als VolkersWessels niet waarmaakt wat ze hebben toegezegd, dan komt BAM weer in beeld." Hij wijst er op dat het bouwbedrijf het plan niet mag overdragen aan een andere partij, zoals bijvoorbeeld ReddeKuip.nl. "Zo hebben we dat aan het begin van de rit afgesproken. Informatie mag niet met anderen worden gedeeld, want daar zitten ook bedrijfsgegevens van de Kuip tussen. Net zo min als wij de gegevens van BAM gaan rondstrooien"

Mocht BAM overwegen een procedure tegen de Kuip aan te spannen, dan maakt die weinig kans. "Want de termijn om tegen ons besluit in beroep te gaan, is al verstreken." Van Merwijk hoopt het uitgewerkte voorstel van VolkersWessels binnenkort aan de gemeente voor te leggen. "Dat is de laatste fase. Aan de stad vragen we om in te stemmen met de locatie, en een bijdrage te leveren in de financiering. Met een garantstelling of een andere vorm." Het nieuwe stadion op Varkenoord moet 63.000 stoeltjes gaan tellen, heeft een schuifdak en kost naar schatting 300 miljoen euro. De bouw start in 2016.

Wat vind je hier van?

Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_rdk/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 113

Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

3185 ms