Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

De Kuip mag niet leeg achterblijven!

datum: 11 - 04 - 13

Hij gaat al jaren naar De Kuip, maar sinds 2000 is Hans ten Cate ook aandeelhouder van het stadion van Feyenoord. De Rotterdammers was in 1994 als topman van ABN Amro betrokken bij de renovatie van het complex.

Op de jongeste aandeelhouders-vergadering van de Kuip, eind vorig jaar, stelde de supporter, die ook bij de Rabobank werkte, kritische vragen over de toekomst van het hudige stadion.

"Dat was men blijkbaar niet gewend, ik kreeg later wel bijval uit de zaal," zegt Ten Cate. "We kregen van Feyenoord en de Kuip wel een mooi verhaal over het groen en over de fietspaden, maar geen woord over het stadion en de aandeelhouders"

De Rotterdammer wil een betere uitleg. "Feyenoord moet transparanter zijn. Hoe zit het financieel allemaal in elkaar? Bovendien is er helemaal geen plan voor De Kuip."

Hij vreest dat de aandeelhouders straks worden uitgekocht en in het slechtste geval worden afgescheept met een symbolisch bedrag van 150 gulden, terwijl een aandeel minimaal 6.500 euro waard zou zijn. "Wij hebben nog veel vragen. Wat geberud er met ons en wat krijgen de leden van de sportclub? Zoals het nu gaat is het niet goed. Feyenoord moet fatsoenlijk met de achterban omgaan en mag de Kuip ook niet zomaar leeg achterlaten."

Ten Cate wil dat het alternatief van ReddeKuip alsnog goed wordt bekeken. Verder vraagt hij zich af of een nieuw stadion wel rendabel zal zijn. "De gemeente moet veel geld garanderen, is dat maatschappelijk verantwoord? Dit is volgens mij niet te exploiteren met koek en zopie, we hebben hier al het SS Rotterdam, wie wet straks ook nog het SS Feyenoord".

Bron en/of auteur: AD

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

61 ms