Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

82% supporters voor renovatie / modernisatie!

datum: 10 - 07 - 13

Weinig Rijnmonders staan achter de bouw van een nieuwe Kuip. De overgrote meerderheid van met name de Feyenoordsupporters wil renovatie van het huidige stadion.

Van alle ondervraagden heeft 60 procent een voorkeur voor het opknappen van de Kuip, zo blijkt uit onderzoek van RTV Rijnmond en EenVandaag. Bij Feyenoordsupporters ligt dit precentage op 82 procent. Aan het onderzoek deden 2800 inwoners mee van verschillende gemeenten in de Rijnmond-regio.

De resultaten van de enquête zijn een tegenslag voor de stadiondirectie en Feyenoord. Beiden willen nieuwbouw met een dak op het stadion en ruimte voor 63.000 toeschouwers.

De actiegroep 'Red de Kuip' wil het huidige stadion renoveren.Volgens de actiegroep is renovatie goedkoper dan nieuwbouw en ook blijft met het behoud van de huidige Kuip de speciale sfeer in het stadion behouden.

Plannen

Woensdag maakt Feyenoord de precieze plannen voor de nieuwbouw bekend. Vooral over de financiën is nog veel onduidelijk. Bedoeling is dat investeerders en banken het grootste gedeelte van de kosten van ruim 300 miljoen euro ophoesten.

De gemeente wordt gevraagd zich garant te stellen voor een bepaald deel van de bouwsom. Hoe hoog dat bedrag is, is nog niet duidelijk.

Geen draagvlak

Uit het onderzoek van RTV Rijnmond en EenVandaag blijkt dat voor de gemeentelijke bijdrage weinig draagvlak is. Zestig procent noemt een garantstelling een ‘slechte zaak’, 22 procent een ‘goede zaak’.

Voor de zomer moet de gemeente een definitief besluit nemen, maar het is de vraag of dat haalbaar is. Er is een onafhankelijk onderzoeksbureau aan het werk gezet om de de verschillende varianten voor de nieuwe Kuip te beoordelen.

Bron en/of auteur: Eenvandaag

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

67 ms