Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

SP: Stadionplan heeft geen draagvlak

datum: 09 - 07 - 13

De SP-fractie in Rotterdam roept het college op om het plan voor het Stadionpark en Het Nieuwe Stadion in trekken. Fractievoorzitter Leo de Kleijn: "Dit plan heeft geen draagvlak. Niet in de raad, niet onder de Feyenoord supporters en niet onder de Rotterdammers." De SP raadt het college aan om het niet op een stemming komende donderdag aan te laten komen. "Iedereen vindt dat er iets moet gebeuren met het stadion. Een derde leven voor de Kuip of een nieuw stadion. We roepen het college en Feyenoord op om aan de slag te gaan met een nieuw plan voor de toekomst. Een plan dat wel kan rekenen op enthousiasme in de stad."

Als het college zo onverstandig is om het toch op een stemming in de raad aan te laten komen, dan zal de SP-fractie het huidige voorstel niet aan een meerderheid helpen nu de coalitie verdeeld is. De fractie heeft de afgelopen maanden meerdere malen duidelijk gemaakt wat haar kritiek is op het voorliggende plan.

De garanties dat er bij nieuwbouw een goede herontwikkeling komt voor de kuip zijn boterzacht. Het financiële risico van Het Nieuwe Stadion voor de gemeente is fors, hoewel de gemeente Rotterdam – zoals de rekenkamer zegt – dat wel kan opvangen binnen het huidige weerstandsvermogen van de stad. De SP is niet principieel tegen een rol van de gemeente in de financiering van het stadion of renovatie. Het risico dat de gemeente loopt staat niet in verhouding tot wat Het Nieuwe Stadion in het huidige plan oplevert voor de club en de stad.

Bij de plannen voor de Sportcampus op Varkenoord (een investering van 90 miljoen euro) zet de SP grote vraagtekens. De SP vreest dat dit plan de sportvoorzieningen in de wijken zal wegtrekken en zijn doel (meer mensen die aan sport doen) voorbij zal schieten. Het is effectiever om te investeren in de sportvoorzieningen in de wijken van IJsselmonde, Charlois en Feijenoord in plaats van alles op een plek te concentreren.

Tot slot vindt de SP-fractie het belangrijk dat niet alle investeringsruimte van de gemeente gestoken wordt in het stadionpark. Er ligt ook nog een opgave voor het opknappen en isoleren van 30.000 woningen op Zuid. Een bijdrage van de gemeente helpt om dat op gang te brengen.

Bron en/of auteur: Rotterdam (door Leo de Kleijn)

Wat vind je hier van?

Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_rdk/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 103

Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

2285 ms