Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Ingezonden: Ik word er zo moe van

datum: 08 - 06 - 13

Mijn vingers jeuken en mijn hersenen kraken. Tot nu toe heb ik mijn irritatie nog voor mezelf kunnen houden, maar aan alles komt een eind. De druppel die mijn emmertje deed overlopen was het schaamteloze, doorzichtige en respectloze artikeltje met de ‘uitspraken’ van Jordy Clasie over een nieuw stadion. Een stukje in het Algemeen Dagblad dat van begin tot eind in elkaar is geflanst door Raymond Salomon.

Je denkt toch zeker niet dat de spelersgroep de koppen eens lekker bij elkaar heeft gestoken en voor de verandering is gaan peilen wat iedereen over de nieuwbouwplannen denkt? Stel het je eens voor: Lex Immers die de garantstellingsmogelijkheden van de Gemeente Rotterdam uiteenzet op de flip-over in de kleedkamer, terwijl Bruno Martins Indi de metaalmoeheid van het huidige stadion analyseert. De training slaan de heren vandaag even over, in plaats daarvan worden de bouwplannen van Red de Kuip en HNS grondig bestudeerd. Ieder selectielid leest een hoofdstuk uit beide rapporten en geven er vervolgens en groupe een korte presentatie over. Na uren discussiëren, mogelijkheden afwegen en berekeningen maken zijn ze er eindelijk uit: er moet een nieuw stadion komen, het kan niet anders! Er worden strootjes getrokken, degene met het langste strootje wint en mag de uitkomsten met de media delen. U raadt het al: Jordy wint. Gelukzalig belt hij de redactie van het Algemeen Dagblad, de volgende dag staat het stukje in de krant. Toch, Raymond?

Ik word er zo moe van. Ongegeneerd worden de meest populaire Feyenoorders van dit moment uitgepikt en uit hun naam wordt de loftrompet geblazen over HNS. Het klinkt een beetje als een aandoening, HNS, en eerlijk gezegd begint het ook zo te voelen. Compleet ongefundeerde uitspraken worden zonder weerstand door landelijke media tot artikelen verwerkt. Iedere drogreden voor een nieuw stadion is al wel een keer voorbij gekomen. Het zal mij niet verbazen als er morgen een stuk in het AD verschijnt over de protesten in Turkije, met de kop: “Zonder een nieuw stadion in Rotterdam heeft Turkije geen toekomst”. De waarheid is dat Turkije een trots en prachtig land is, waar helaas een omhooggevallen tiran het bewind voert. Hij wil winkelcentra neerplempen, Istanbul volgooien met nieuwbouw en kerk en staat komen weer gevaarlijk dicht bij elkaar als het aan hem ligt. De Turken hebben dit niet nodig, het gaat goed met het land en Istanbul is een betoverende oude stad waar je met je pot en van af moet blijven. Ziet u de parallel?

Wanneer is het nou een keer afgelopen? Jan van Merwijk, Eric Gudde en die andere slappe ezels die er omheen cirkelen: jullie moeten je schamen. Durven jullie jezelf in de spiegel aan te kijken en dan zeggen dat jullie trots zijn op wat jullie doen? Ik ben bang van wel. En zo gaat niet alleen Feyenoord naar de klote, maar het hele voetbal. Aan de speler/trainer die als volgende voor het karretje van Raymond Salomon wordt gespannen: lees nou echt eens die rapporten door, weet waar je je voor laat lenen. Laat dan jouw onderbouwde mening horen, zoals dat kan in een vrij land. Dan ben je een échte kerel, een échte Feyenoorder. En zoals Willem van Hanegem het mooi verwoordde: “Mensen die een nieuw stadion willen bouwen, kunnen geen echte Feyenoorders zijn”.

Thijs

Bron en/of auteur: Lunaticnews (door lunaticnews)

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

64 ms