Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Artikel AD Rotterdams Dagblad - ReddeKuip ziet kansen

datum: 07 - 12 - 12

Stadion de Kuip in Rotterdam kan voor 117 miljoen euro worden gerenoveerd. Daarmee is het reddingsplan van ReddeKuip goedkoper dan het nieuwbouwplan van Feyenoord dat op 300 miljoen wordt geraamd, stelt Erwin Eekelaar van de actiegroep.

Komende maandag schuiven Eekelaar en architect Joris Molenaar van ReddeKuip aan tafel bij Kuip-directeur Jan van Merwijk en de Rotterdamse sportwethouder Antoinette Laan. Tijdens de presentatie zal ReddeKuip onderstrepen dat zijn plan zeker kansrijk is.

,,We hoeven niet een heel nieuw stadion te bouwen, dat scheelt in de kosten,” stelt Eekelaar, die in samenwerking met onder anderen de Delftse professor Arie Krijgsman en Errol Ooft van ingenieursbureau IOB tot een uitgewerkt voorstel is gekomen. ,,We zijn daarbij niet over één nacht ijs gegaan.”

Als de plannen van ReddeKuip doorgaan, wordt in de zomerstop van het WK-jaar 2014 met de renovatie begonnen. Die moet dan een jaar later klaar zijn. ,,Tijdens de verbouwing blijft de winkel open.”

De in 1994 aangebrachte Kuip-overkapping kan met behulp van vijzeltechniek worden opgetild. Daarvoor wordt een nieuw ‘bogen- gebouw’ van 600 meter gemaakt, waarop de derde ring komt te liggen. Door de bogen blijft het monument zichtbaar. De capaciteit gaat van 51.000 naar 63.000 stoelen met zichtlijnen volgens Uefa-normen. Het aantal skyboxen stijgt naar honderd en er komen vier business-lounges bij. Eekelaar is in gesprek met bouwers over de uitvoering. ReddeKuip denkt dat het stadion na de verbouwing nog 50 jaar mee kan.

Feyenoord en de Kuip willen een nieuw stadion op Varkenoord voor 63.000 toeschouwers dat door VolkerWessels gebouwd gaat worden. De gemeenteraad van Rotterdam neemt waarschijnlijk in februari een besluit over de toekomst van de Kuip.

Bron en/of auteur: Ad (door Gert Onnink en Marcel Potters)

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

82 ms