Volg ons op:|follow us at:

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

ReddeKuip: Feyenoord gaat voorbij aan wens Legioen

datum: 07 - 09 - 12

Algemeen Dagblad Rotterdam - De iniatiefgroep reddekuip.nl die vorige week een reddingsplan voor de Kuip presenteerde, zet grote vraagtekens bij het voorstel voor nieuwbouw dat de directies van Feyenoord en het stadion gisteren in deze krant naar buiten hebben gebracht.

"Dit plan gaat volledig voorbij aan wensen van de supporters. Dit betekend op termijn sloop van een gemeentelijk monument en het blokkeert ook de ontwikkeling van amateursport op Varkenoord," zegt Erwin Eekelaar van ReddeKuip.nl, een groep van toonaangevende architecten en bouwkundigen.

Hij vraagt zich af waar de schatting van 300 miljoen op is gebaseerd. "Er is nog geen ontwerp. Ons plan kost 117 miljoen euro en is een stuk realistischer in deze tijden van bezuinigingen."

Volgens de ondernemer, die het initiatief nam voor ReddeKuip, is het opmerkelijk dat er wellicht een besluit is genomen, waarin mogelijk niet alle aandeelhouders van de Kuip zijn gekend.

Eekelaar waarschuwt voor de risico's van een garantstelling door de gemeente Rotterdam. "Het zou gaan om een klein deel, maar hoe groot of klein dat is, wordt niet gemeld."

Eekelaar verwijst naar de RDM-affaire bij het Havenbedrijf Rotterdam die de stad miljoenen euro's heeft gekost.

Eekelaar is verbaasd dat Kuip-baas Jan van Merwijk laat weten het voorstel van ReddeKuip.nl te kennen. "Hoe kan dat? We hebben nog nooit een gesprek met hem gehad ondanks herhaaldelijke pogingen, ook met brieven."

De mensen achter ReddeKuip.nl, die beogen de Kuip een derde leven te geven, krijgen steun van de Rotterdamse raadsleden en supporters van Feyenoord. Volgens de groep kan het stadion uitgebreid worden naar 60.000 stoelen en met 120 tot 240 business-boxen. Dat zou kunnen door het dak van de Kuip op te vijzelen en er daarna een al vooraf gebouwde derde ring tussen te plaatsen.

Wat vind je hier van?

Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_rdk/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 113

Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

1992 ms