Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

'Politiek geschrokken' - Een nieuw stadion of niet?

datum: 07 - 04 - 13

Woensdag presenteerde Feyenoord-directeur Gudde de plannen voor een nieuw stadion dat het duurzaamste stadion van Europa moet worden en bij elkaar 313 miljoen euro gaat kosten. Om dit te realiseren vraagt Feyenoord aan de gemeente Rotterdam garant te staan voor een bedrag van maar liefst 165 miljoen euro. Het is niet zo dat de gemeente dit bedrag moet overmaken maar ze zal wel een fors deel van de risico’s gaan dragen.

Raadslid Setkin Sies vraagt zich sterk af of het wel de publieke taak van de gemeente is om voor zo’n hoog bedrag garant te staan en daarmee financiële risico’s te dragen voor een topsportvereniging met grote commerciële belangen: “De Feyenoord-directie noemt bijvoorbeeld vaak het uitgangspunt ‘het verbeteren van de kwaliteit op het veld’ als argument voor een nieuw stadion. Volgens mij moeten we hier als gemeente ver weg van blijven ook al heeft dit misschien positieve effecten voor de stad.”

Geschrokken

De ChristenUnie-SGP is niet tegen een nieuw stadion maar plaatst wel kritische kanttekeningen bij een eventuele publieke bijdrage daaraan. Wat ons betreft gaat de discussie de komende weken dan ook vooral over de wenselijkheid van een eventuele garantstelling van deze omvang. En gelukkig staan we daarin niet alleen. Na afloop van de presentatie was duidelijk te merken dat een groot deel van de raad geschrokken is van de hoogte van de gevraagde garantstelling. Gezien de aankomende gemeenteraadsverkiezingen is het dan ook niet ondenkbaar dat een meerderheid van de gemeenteraad ervoor kiest de garantie niet af te geven.

Naast de financiële risico’s wil de ChristenUnie-SGP ook meer inzicht in de extra kosten voor de infrastructurele inpassing van een nieuw stadion en bijvoorbeeld de inrichting van de buitenruimte, want die zijn wel direct voor rekening van de gemeente Rotterdam. En wat gaat er bijvoorbeeld gebeuren met het oude stadion?

Bron en/of auteur: Cusgprotterdam (door ChristenUnie-SGP)

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

170 ms