Volg ons op:|follow us at:

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Ingezonden: Mij ontgaat de logica voor een nieuw stadion.

datum: 05 - 01 - 13

Tijdens de nieuwjaarsreceptie heeft Eric Gudde nogmaals de noodzaak van een nieuw stadion benadrukt. 'Je mag niet stil staan bij het sentiment', lichtte de directeur van Feyenoord toe. 'Een nieuw stadion is een absolute must.'

Een betoog hoort te voldoen aan vier criteria: overtuigend, objectief, open en onderbouwd. Overtuigend is de toespraak allerminst en ik mis vooral onderbouwde argumentatie voor een nieuw stadion.

Ik beluister alleen maar retoriek. Alsof we alleen maar met een nieuw stadion de begroting kunnen opschroeven, maar erger nog is het verpakte verwijt dat wie niet voor een nieuw stadion is, niet sociaal of maatschappelijk is? Als dit een poging is om de sociale vleugel van de gemeenteraad, die vooralsnog op de as zit van renovatie, te overtuigen dan is deze argumentatie niet deugdelijk. Ook in de plannen van ReddeKuip is voorzien in faciliteiten ten dienste van de maatschappij en misschien zelfs wel meer en beter dan bij nieuwbouw. (zie ook: Mytylschool wil het Clara ziekenhuis herbestemmen -red.).

Mij ontgaat de logica voor een nieuw stadion. Als je met een derde van de investering hetzelfde kan bereiken dan ben ik voor renovatie. De heer Gudde zou overtuigender kunnen zijn door in plaats van retoriek eindelijk eens openheid van zaken te geven over het ontwerp van het nieuwe stadion. Dan kunnen we met elkaar een oordeel vellen over de vraag renoveren of nieuwbouw. Dit plan blijft echter maar uit hetgeen de gedachte blijft voeden dat de sfeer van de Kuip nooit zal worden geëvenaard.

Feyenoord betaalt nu huur aan de Kuip. Deze huur zal fors omhoog gaan bij een nieuw stadion. Ik heb ervaring met zulke grote projecten. Je hoeft geen rekenmeester te zijn om te weten dat die minimaal 200 miljoen die een nieuwe Kuip extra kost per jaar heel wat afschrijving en rente vraagt. Iemand zal dit moeten betalen en dit zal niet de aannemer zijn die al een toezegging op zak heeft, terwijl niet eens bekend is waarvoor.

Clubs als Liverpool, Celtic, Barcelona en Real Madrid spelen ook niet in nieuwe stadions en hebben een nog veel grotere begroting dan de Nederlandse clubs, waarnaar de heer Gudde refereert. Dit is geen sentiment, maar dit zijn de rationele feiten. Dus kom op met dat ontwerp, misschien dat dat me overtuigt. Tot die tijd steun ik ReddeKuip en ik hoop velen met mij.

Bron en/of auteur: Fr12 (door Ansjovis)

Wat vind je hier van?

Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_rdk/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 113

Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

1832 ms