Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Reddekuip bij laatste twee

datum: 03 - 04 - 14

Reddekuip is één van de laatste twee partijen die nog in de race zijn voor vernieuwing van het stadion voor Feyenoord. Het ‘verkennerstrio’ heeft dat 2 april bekendgemaakt. Hypercube neemt deel aan het consortium achter Reddekuip. Het enig overgebleven concurrerende plan is van bouwer BAM, alle andere zijn afgevallen. Op 25 april wordt de definitieve knoop doorgehakt.

Het verkennerstrio, bestaande uit oud-wethouder Van Sluis, Kuip-commissaris Hans Vervat en oud-Kuip-directeur Jos van der Vegt, heeft 7 ingezonden plannen beoordeeld. De plannen van VolkerWessels, hoogleraar Hennis de Ridder, architect Erick van Egeraat, architectenbureau Zwarts & Jansma en KCAP Architects&Planners vallen af.

Reddekuip timmert al twee jaar aan de weg met het plan om niet een geheel nieuw stadion te bouwen, maar het huidige monument als uitgangspunt te nemen voor een modern stadion met alle moderne faciliteiten.

De kwaliteiten van De Kuip en het beste voor Feyenoord

Het plan van Reddekuip voorziet in een grondige vernieuwbouw van het huidige stadion. We behouden in ons plan de unieke kwaliteiten van De Kuip zoals de tribunes dicht op het veld, de doorlopende hoeken en de vrijhangende ringen. Daar voegen wij echter de modernste businessfaciliteiten, goede supportersvoorzieningen en state-of-the-art ICT-infrastructuur voor een ‘smart stadium’. De capaciteit wordt uitgebreid naar 63.000 of 70.000 en door het langere dak zit iedereen droog.

Met deze maatregelen voldoet ons plan op een relatief goedkope wijze aan de eisen van modern en toekomstig voetbal. Dit zorgt ervoor dat de begroting van de BVO groeit. Belangrijker is echter dat dit geld terecht komt bij het eerste elftal en de jeugdopleiding.

Bron en/of auteur: Hypercube

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

139 ms