Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Sloop van De Kuip?

datum: 03 - 04 - 13

De second opinion op gebied van exploitatie, marktonderzoek en financiering moet gaan uitwijzen of een vernieuwd Stadion Feijenoord, zoals geschetst door initiatiefgroep Red De Kuip, niet een gezonder en bovenal goedkoper alternatief is dan het beoogde plan à € 327 miljoen op de terreinen van Varkenoord. Voor het nieuwe stadion wordt aan de gemeente Rotterdam € 165 miljoen aan garantstelling gevraagd.

Tijdens de commisie FIb & JOCS van vanochtend waren een aantal raadsleden, los van de ‘second opinion’, nogal bezorgd over de toekomst van De Kuip in het geval het nieuwe stadion wordt gebouwd.

Of de Feyenoord-familie zijn verantwoordelijkheid wel neemt omtrent een toekomst perspectief zonder vaste bespeler? Blijft Stadion Feijenoord en HNS één rechtspersoon? Hoe zijn de gezagverhoudingen tussen beide stadions? Is de Feyenoord-familie überhaupt een goede huismeerster? Wat er wordt bedoeld met de opmerking ‘gedeelde verantwoordelijkheid’ volgens de Feyenoord-familie? Of de Kuip als onderpand voor HNS wordt gebruikt? En of de Feyenoord-familie mogelijkheden ziet om in de toekomst De Kuip een herbestemming te geven?

Stadion directeur Jan van Merwijk beloofde vervolgens, namens de Feyenoord-Familie, plechtig mee te werken aan een herbestemming. Want, zo antwoorde hij op een vraag van D’66 raadslid Brenda Dirkse: “Wij zien weldegelijk toekomst in het herbestemmen van De Kuip”

Maar wat schets onze verbazing, na het downloaden van het volledige boekwerk ‘Het Nieuwe Stadion Rotterdam’ op bladzijde 61… Juist ja, sloop van De Kuip!

Bron en/of auteur: Lunaticnews

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

81 ms