Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Verkenners kiezen niet voor Red De Kuip

datum: 01 - 05 - 14

De Kuip gered, belang Feyenoord weer voorop!

Vandaag heeft Wim van Sluis namens de verkenners het eindadvies bekend gemaakt. Zij adviseren Feyenoord na een nek-aan-nekrace uiteindelijk niet te gaan voor de vernieuwbouw van het eerste uur door ReddeKuip.

Doel Reddekuip is bereikt.

ReddeKuip heeft 2 jaar lang op eigen kracht en zonder financiering met een fantastisch team gewerkt aan het plan. Het doel was van voor af aan het beste doen voor Feyenoord, en dat te doen door allereerst De Kuip te behouden. Dit doel is ook met de BAM als uitvoerende partij zeker behaald. Door een stadionplan te accepteren op basis van renovatie en upgrading heeft Feyenoord zich behoed voor een veel te duur nieuwbouwplan. Zo heeft Reddekuip Feyenoord zeker 160 miljoen euro in de investeringsfeer bespaard. De verkenners hebben twee maanden geleden besloten dat de finale gespeeld zou worden op basis van het behoud van De Kuip. Uiteindelijk kreeg Reddekuip daarin dus haar gelijk. In de laatste 2 maanden heeft Reddekuip met Besix samen een ‘design & build’ offerte gemaakt met veel variaties en een overzicht van de exploitatiemogelijkheden voor de club. Zoals bij elke aanbesteding kan er maar één winnaar zijn, dat zijn de regels van het spel. Als aanbieder vindt het consortium van Besix / Reddekuip het heel jammer dat haar plan niet gekozen is. De argumenten van de verkenners zijn nog niet gepubliceerd en daar zijnwe uiteraard benieuwd naar. Maar Stichting Reddekuip is een morele winnaar omdat de Kuip gered is, met een vreedzame revolutie. ReddeKuip is op haar beurt weer hét bewijs van de enorme kracht en potentie van de Feyenoord achterban. Dus de ongeveer 20.000 handtekeningen van de fans van Reddekuip hebben goed gewerkt!

Verkenners

De stadionselectie van de afgelopen maanden stond onder leiding van het verkennerstrio Wim van Sluis, Hans Vervat en Jos van der Vegt. Zij hadden de uitdagende opdracht om tot een transparant eindadvies te komen voor het beste plan voor de club Feyenoord. De verkenners en haar ondersteuningsteam hebben een grote inspanning geleverd. Dat zij een 180 graden bocht van nieuwbouw naar renovatie durfden te maken, getuigt van inzicht en realiteitszin. Dat verdient veel waardering.

De belangen van Feyenoord zijn primair. Feyenoord moet instaat zijn om na 15 jaar weer regelmatig landskampioen te worden. Niet met een duur nieuw stadion als een blok aan haar been, maar gesteund door een weergaloos legioen in een zinderend en vanouds her meebewegend stadion. We wensen onze collega concurrent BAM alle succes toe en gaan in de toekomst graag in hun stadion ons elftal weer toejuichen en stimuleren!

Belang van Feyenoord staat voorop

Er is veel energie gestoken in het betrekken van alle geledingen binnen de Feyenoordfamilie. De open en constructieve houding van alle ‘familieleden’ heeft bijgedragen aan het advies van de Verkenners. Nadat De Kuip haar renovatie, upgrading en uitbreiding heeft gekregen moet er voldoende stimulans en financiële ruimte zijn voor sportieve groei. Feyenoord doet er goed aan de eenheid die zich nu kennelijk voor het eerst sinds jaren in de familie heeft getoond, te handhaven en goed te onderhouden. De ranking aan de top van de eredivisie en mooie spelers zijn van primair belang, naast het legioen en het stadion. Een breed gedragen stadionplan is daarom essentieel voor de toekomst van de club. De handen kunnen meteen uit de mouwen. Het achterstallig groot onderhoud kan meteen aangepakt worden, dat hoeft niet op de definitieve plannen te wachten. Met het bouwproces in het vooruitzicht is het zaak de atmosfeer voor de bezoekers zodanig te stimuleren dat reeds volgend speeljaar elke thuiswedstrijd een aan een volledig uitverkocht stadion heeft.

Reddekuip kijkt met veel genoegen terug op twee roerige jaren waarin we als zeilers na een valse start heel lang tegen de wind in moesten zeilen, in het laatste rak door een goede tactiek op volle snelheid vooruitkwamen en in de finish net voorbijgestreefd werden door het plan van de BAM. Het bleek een fotofinish. Het was een boeiende wedstrijd. Dat ervaart men niet vaak in zijn leven.

We wensen de Feyenoordfamilie veel succes bij het realiseren van de upgrading en uitbreiding van De Kuip. Tevens spreken we onze dank uit aan de ontelbare schare van supporters en bezoekers van onze website voor alle steun die wij in de afgelopen periode hebben ontvangen. We nemen ons voor om aan het eind van het jaar dit revolutionaire avontuur van Reddekuip uitgebreid te boek te stellen. Om het voor altijd in de geschiedenis bij te schrijven.

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

82 ms