Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Perfecte storm

datum: 18 - 04 - 17

Haastige spoed is zelden goed. Het welbekende spreekwoord deed deze week weer eens opgeld, toen de Rotterdamse gemeenteraad demonstratief op de rem ging staan.

Een meerderheid van de tien fracties wenst zich niet te laten opjagen door het ongeduldige stadsbestuur en besloot het beslissende debat over de gebiedsontwikkeling c.q. miljoeneninvestering op Zuid (Feyenoord City) op te schorten, van 20 april naar 11 mei.

Het stopteken is een stevig en niet te onderschatten politiek signaal aan het adres van het college. Vrij vertaald: u mag dan tot over uw oren verliefd en overtuigd zijn, wij zijn dat nog allerminst en wij hebben het laatste woord. Daarnaast laat de raad blijken niet gediend te zijn van ronkende en doorzichtige verkooppraatjes. Onderhuids knaagt de twijfel. Niet voor niets duikt in de stadiondiscussie steeds vaker de term 'Perfect Storm' op: een eufemisme voor 'noodscenario' en 'alle hens aan dek'.

De koudwatervrees is begrijpelijk. Het mobiliteitsplan rammelt: zonder een metroverbinding is Feyenoord City een reus op lemen voeten. Het huidige plan mag bovendien dan vele malen solider zijn dan de in 2013 afgeschoten fata morgana genaamd Het Nieuwe Stadion, de vraag is of de verdienmodellen ook ditmaal niet een tikkeltje te rooskleurig worden voorgesteld.

Op basis van een vergelijkend warenonderzoek met de Amsterdam Arena waarschuwde een 'bezorgde Rotterdammer en supporter', Robin van Holst, deze week voor de financiƫle risico's. Is Feyenoord City bestand tegen een 'perfecte storm'? Terecht dat de gemeenteraad extra bedenktijd heeft bedongen om die cruciale vraag te beantwoorden. Niemand is gebaat bij overhaaste beslissingen. Ook Feyenoord en het college niet.

Bron en/of auteur: Ad (door Mark Hoogstad)

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

71 ms