Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Rotterdam moet minder geld opzij zetten voor Kuip

datum: 14 - 01 - 14

De 165 miljoen euro die in eerdere plannen werd genoemd, is volgens oud-wethouder Wim van Sluis niet meer van deze tijd. Hij denkt dat een garantstelling ,,fors onder de 100 miljoen euro'' moet liggen.

Dat stelde Van Sluis maandag. Hij is samen met oud-wethouder Hans Vervat en oud-stadiondirecteur Jos van der Vegt één van drie verkenners die gaan proberen de problemen over nieuwbouw voor Feyenoord op te lossen.

Eerder dit jaar stonden fans van de club die voor behoud van het stadion waren lijnrecht tegenover de leiding van Feyenoord en de stadiondirectie, die nieuwbouw wilden.

Het trio moet proberen in gesprekken met allerlei partijen de handen op elkaar te krijgen voor een plan dat in de eerste plaats in het belang van voetbalclub Feyenoord is.

Spelersbudget

Een nieuw of gerenoveerd stadion moet leiden tot verhoging van het spelersbudget van de club en de sfeer zoals die nu in het stadion is, moet behouden blijven of terugkomen.

Dat zijn volgens Van Sluis de twee belangrijkste uitgangspunten voor nieuwe plannen.

De verkenners gaan onder meer praten met aanbieders van bouwplannen, supporters, banken, politici, stadiondirectie, de clubleiding en de burgemeester. Eind april moeten de resultaten van de verkenning zijn vervat in een rapport.

Bron en/of auteur: Nu

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

73 ms