Volg ons op:|follow us at:

Vanuit plan is consortium De Moderne Kuip opgericht en is er -op de achtergrond- verder gewerkt aan het plan.
Stichting Red De Kuip blijft onafhankelijk bestaan naast dit consortium.

Nieuws

Hier vindt je alle nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Twee nieuwe kuipen strijden om plekje in Rotterdam-Zuid

datum: 07 - 09 - 12

Algemeen Dagblad - In Rotterdam is de strijd tussen twee plannen voor een nieuwe Kuip in alle hevigheid losgebarsten. Naast het officiële plan van bouwbedrijf VolkerWessels met 63.000 wint het vorige week gepresenteerde project ReddeKuip.nl gestaag aan populariteit.

Dit initiatief gaat uit van een ingrijpende verbouwing van het huidige stadion én een uitbreiding tot 66.000 plaatsen. En waar VolkerWessels denkt aan een investering van 300 miljoen euro, verwacht de initiatiefgroep achter de handhaving van de oude thuisbasis van Feyenoord met 117 miljoen klaar te zijn.

Ook de politiek in Rotterdam is er nog niet uit. Zo is er bij verschillende fracties in de gemeenteraad grote belangstelling voor het voorstel van ReddeKuip.nl, dat als voordeel heeft dat de stad niet hoeft te tobben over de vraag wat er moet gebeuren met de oude Kuip.

Ondertussen werkt VolkerWessels verder aan een businessplan voor een kersverse voetbaltempel op Varkenoord, tegenover de oude Kuip. Dit jaar wordt er nog gerapporteerd aan de gemeente.

Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Bekijk ook: Moderne-Kuip.nl en De-Nieuwe-Kuip.nl

100 ms